Prichádza nový muzikál Kubo, je poctou Jozefovi Kronerovi!

Oľga Valentová 0

Peter Brajercik, Ján Jackuliak, Tomáš Palonder, Karol Čálik, Lucia Vráblicová a Jakub Jablonsky, 22 účinkujúcich si zahrá v novom česko-slovenskom muzikáli Kubo! Muzikál je verný pôvodnému divadelnému spracovaniu a zároveň preberá to najlepšie z legendárneho filmu. 

Jedinečnosť  predstaveniu dodajú originálne piesne skvelej Simy Martausovej, aranžmány Petra Uličného a energická choreografia Martina Urbana. Muzikál Kubo bude mať premiéru 20. a 21. mája 2018 v Dome Umenia v Piešťanoch. Následne poputuje za fanúšikmi po celom Slovensku!

„Z môjho pohľadu je to projekt, ktorý nielen nadväzuje na tie najlepšie inscenácie hry Jozefa Hollého. Príbeh, ktorý nijako nestráca na svojej aktuálnosti. Dnes je predsa majetok a honba za ním možno ešte väčším božstvom ako voľakedy a navyše prináša na javisko originálnu modernú komponovanú hudbu, ktorá vychádza z autentického slovenského folklóru a príťažlivé spevácke a choreografické kreácie. Pridanou hodnotou bude účinkovanie nielen slovenských, ale aj českých hercov, spevákov a tanečníkov. Som presvedčená, že tento sviatok divadelného umenia prispeje nielen k propagácii slovenského folklóru a divadla, ale neobyčajným spôsobom aj k oslavám stého výročia spoločného štátu Čechov a Slovákov,“ povedala tútorka muzikálu Zuzana Kronerová. 

Muzikál Kubo uviedlo po prvýkrát Divadlo Nová scéna v rokoch 2009 – 2010 ako koprodukčný projekt Novej scény a SĽUKu v réžii Martina Ťapáka. Po 8-mich rokoch sa opäť vracia na divadelnú scénu  v produkcii Umeleckej agentúry Mystik ako putovné divadlo. 

„Ide o veľkú produkciu, v muzikáli účinkuje 22 účinkujúcich, 10 hercov a 10 tanečníkov. Hercov  oslovil režisér Albert Vlk, ktorý sa venuje filmovej aj divadelnej réžii. Niektoré postavy ako Anička a Paľo prešli konkurzom, kde sme si pozývali už konkrétnych a vybraných hercov. Oslovili sme ich podľa charakteru postavy, ktorú stvárňujú,“ vysvetľuje výber hercov producentka Gabriela Urbanová.

Kubo je jednou z filmových a divadelných klasík, ktorú pozná každý Slovák. Je plný čarovných momentov, ktoré postupom času zľudoveli a prenášajú sa z generácie na generáciu. Kubo a jeho „Anča, ja mám nožík“ teraz opäť ožije v novom muzikálovom spracovaní.

„Muzikál Kubo ma oslovil svojou výpoveďou a najmä tematikou folklóru, dynamickými folklórnymi tancami. A samozrejme nezabudnuteľná rola Jozefa Kronera ako Kuba. Muzikálom chceme vzdať hold tomuto velikánovi slovenskej filmovej a divadelnej scény, pretože tento rok je 20. výročie jeho úmrtia,“ hovorí producentka muzikálu Gabriela Urbanová.

Nové Česko-slovenské muzikálové spracovanie divadelnej hry Jozefa Hollého  je  oslavou slovenského folklóru a slovenských tradícií. Toto živé, energické a zábavné predstavenie vtiahne divákov do deja, ktorý dôverne poznajú a obohatí ho o prvky moderného hudobno-tanečného divadla.

V muzikáli si zahrajú herci Peter Brajercik, Karol Čálik, Ján Jackuliak, Tomáš Palonder, Adela Mojžišová, Silvia Holečková, Jakub Jablonsky, Lucia Vráblicová,  Marta  Potančoková, Judit Hansman, Katka Ivanková, Zdeněk Klusák, Peter Trník, Mária Breiner, Renata Ryníková. Nebudú chýbať profesionálni tanečníci vrátane sólistov Lúčnice. Scenár má na konte Tomáš Dušička, hudbu napísala Sima Martausová a Peter Uličný. Kostýmy si zobrala na starosť Adriena Adamíková a scénu vytvoril Andrej Sarvaš. Muzikál Kubo bude mať premiéru 20. a 21. mája 2018 v Dome Umenia v Piešťanoch. Následne poputuje za fanúšikmi po celom Slovensku a dokonca aj ticketportal

KUBO Česko-slovenský muzikál 2018 

20.5. Piešťany – Dom umenia

21.5. Piešťany – Dom umenia

26.5. Čadca – Dom kultúry

27.5. Žilina – Dom Odborov

28.5. Martin – Kino Strojár

29.5. Žilina – Dom odborov

30.5. Považská Bystrica – Športová hala

1.6.   Banská Bystrica – ŠH Štiavničky

2.6.   Prievidza – Športová hala

3.6.  Trnava – amfiteáter

11.6. Dolný Kubín – Dom kultúry

12.6. Ružomberok – Športová hala Koniareň

14.6. Partizánske – Športová hala

7.7.   Myjava Amfiteáter – Trnovce

8.7.   Kežmarok – Deň európskych remesiel

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár