Opäť problematické sušienky kvôli kontaminácii vajec

redakcia 0

Minulý týždeň začali Pečivárne Liptovský Hrádok sťahovať z predaja svoje výrobky. Dôvodom je nález zvyškov pesticídu fipronilu vo vaječnej zmesi, ktorú používajú na výrobu sušienok.

„V rámci cielenej kontroly potravín zameranej na slepačie vajcia, hydinové mäso a výrobky z vajec dodaných z iných členských krajín vykonali inšpektori vo firme Pečivárne Liptovský Hrádok, Liptovská Porúbka odber vzorky Sušená vaječná zmes pasterizovaná“, informovala Slovenská veterinárna a potravinová správa.

Vo vzorke, ktorá zistili nadlimitnú hodnotu rezíduí pesticídu fipronilu v množstve 0,79 miligramu na kilogram, pričom maximum je 0,021 miligramu na kilogram.

Výrobcom problémovej zmesi je Vector Invest s.r.o. z Prešova, firma použila na výrobu vajcia a vaječnú hmotu od dvoch výrobcov z Poľska. Zdroj kontaminácie sa vyšetruje. Sušená vaječná zmes bola použitá do rôznych sušienok.

Stanovisko výrobcu Pečivárne Liptovský Hrádok

„Okamžite po upozornení na prítomnosť fipronilu sme stiahli z obchodov tie šarže výrobkov, v ktorých bola použitá kontaminovaná vaječná zmes. Namiesto nich sme do obchodov naviezli sušienky z novej produkcie, v ktorých sme použili produkty z vajec s potvrdeným rozborom, že neobsahujú fipronil.

Znamená to, že dnes sú všetky produkty Pečivárne Liptovský Hrádok v slovenských obchodoch zdravotne neškodné. Ak máte doma sušienky z nižšie uvedeného zoznamu s minimálnou trvanlivosťou v uvedenom rozmedzí, môžete ich vrátiť v predajni, v ktorej ste ich kúpili.

Chceme sa vám ospravedlniť za spôsobené problémy. Radi by sme vás uistili, že nám mimoriadne záleží na kvalite a bezpečnosti našich výrobkov a ochrane zdravia vás, našich zákazníkov. Preto sme okamžite po tomto prípade, v ktorom nám bola dodaná kontaminovaná vaječná zmes, maximálne sprísnili kontrolu objednávok od externých dodávateľov.“

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 3,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár