Ó, nie! Príde návšteva!

PR 0

Návšteva. Pre niekoho radosť, pre iného pohroma. Z detstva si pamätám vetu zo známeho českého filmu. Mladý muž priviedol rodičom predstaviť svoju nastávajúcu. Reakciu jeho mamy používam dodnes: „Do tohodle čurbesu?“

Ruku na srdce dámy. Ktorá žena zostane pri otázke:

„Mami, môžu k nám prísť moji spolužiaci?“, prípadne „Miláčik, čo by si povedala na to, keby k nám dnes prišli moji kolegovia?“ úplne pokojná? Možno len tá, ktorá si vychutnáva bývanie v novostavbe alebo v nedávno zrekonštruovanom príbytku. My ostatné sa rýchlo poobzeráme okolo seba a v duchu vymýšľame diplomatické zamietnutie. Nemôžeme si predsa dovoliť, aby sa rozchýrilo, že máme puklinu v stene, obitú omietku, opadané obkladačky v kúpeľni a všetkými miestnosťami prechádzajúci zastaraný vykurovací systém. O vlhkých múroch ani nehovorím. Iste, robíme, čo je v našich silách, aby sme si svoj priestor na bývanie zútulnili, no zub času ho nahlodáva viac a viac. Manžel alebo priatelia, ktorí nám občas pomôžu, na všetko nestačia a peňazí tiež nemáme nazvyš. Mnohokrát nás však drobné opravy vyjdu omnoho drahšie, ako by sme si priali.

Chcelo by to jedno riešenie na dlhé obdobie.

 

Komplexná rekonštrukcia alebo novostavba

Aby ste nemuseli viac „skrývať“ svoje bývanie pred svetom, zvážte jeho radikálnu zmenu. Keď sa rozhodnete pre rekonštrukciu, spravte ju komplexne. Nechajte si odborníkmi skontrolovať celkový stav vašej nehnuteľnosti. Myslite aj na to, čo sa ukrýva v stenách. Elektroinštalácia, vodovodné potrubie i odtokový systém. Všetko časom starne a aj v stenách sa môže vyskytovať porucha, ktorá sa prejaví až neskôr.  Nezabúdajte na technický pokrok a skúste prerobiť svoje bývanie na inteligentnú domácnosť. Dôvodom k rekonštrukcii nebýva len opotrebovaný stav nehnuteľnosti, no vo väčšine prípadoch je ním úspora na energiách. Dosiahnete ju nielen výmenou okien, ale aj zateplením obvodových múrov i strechy. 

Nuž a keď budete na tej streche, čo keby ste ju využili na umiestnenie solárnych panelov a využili tak obnoviteľné zdroje energie? Je to na vás veľmi veľa práce? Tak zvoľte inú možnosť. Kúpte novostavbu a máte tiež na veľa rokov po starostiach. Že je to všetko pekná predstava, ale kto ju zaplatí?

Úver? Nie, to nie je nič pre mňa

Tiež patríte k tým, ktorí zamietnu túto možnosť skôr, ako sa presvedčia o tom, či je pre nich vhodná? Nevzdávajte sa, a to ani v prípade, ak patríte k ľudom s nižšími príjmami.

Odteraz sú úvery zo stavebného sporenia dostupné všetkým príjmovým kategóriám. Prostredníctvom nich môžete financovať kúpu novej ale aj rekonštrukciu staršej nehnuteľnosti.

 

Verte, že sa to dá

Od začiatku marca má totiž medziúver zabezpečený nehnuteľnosťou takú nízku úrokovú sadzbu, že v kombinácii s dlhou, maximálne až 30-ročnou dobou splatnosti jeho splátky nenabúrajú rodinný rozpočet ani ľuďom s nižšími príjmami. Neuveriteľných 1,29 % ročne sa vám nezmení nasledujúcich 5 rokov. Vaše plány môžu byť veľmi odvážne. Na jednu zmluvu o stavebnom sporení môžete požiadať o finančné prostriedky až do výšky 170 000 €. 

Dlho neváhajte

Aby vaša odpoveď na otázky v úvode textu mohla byť jednoznačná: „Áno, samozrejme, už teraz sa na nich teším“, vyžiadajte si ďalšie potrebné informácie. Získate ich, keď zatelefonujete na telefónne číslo 02/58 55 58 55, alebo vám ich ochotne poskytne niektorý z obchodných zástupcov, ktorých zoznam nájdete na našom webe

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (4 hlasov, priemerne: 1,80 z 5)
Loading...