Návrat organizuje happening SPOLUPRISTOLE

Lenka Hujdičová 0

Druhý zo série happeningov SPOLUPRISTOLE sa uskutoční 4. septembra od 17.00 na Poštovej ulici v Bratislave. Rodiny budú vytvárať z písmenkovej polievky odpoveď na otázku:

Čo pre vás znamená byť spolu pri stole?

Bratislavský happening SPOLUPRISTOLE je štartovacím momentom celoslovenského projektu SPOLU. Cieľom je pozrieť sa bližšie na to, v čom spočíva vzácnosť času, ktorý rodičia a deti trávia spoločne a hľadať zmysel obyčajného rodinného života pre deti.

Návrat a jeho priatelia pozývajú na Poštovú všetkých ľudí, ktorí veria myšlienke, že rodina, vlastná alebo náhradná, je pre dieťa nenahraditeľná. Aktivity sú zároveň výzvou rodinám na zamyslenie, či by sa pri ich spoločnom stole nenašlo jedno „voľné miesto“ pre opustené dieťa. Výstupy projektu SPOLU budú slúžiť na ďalšiu podporu rozvoja rodinnej starostlivosti o opustené deti na Slovensku.

Prvý happening SPOLUPRISTOLE sa udial 17. júla 2009 na trenčianskom festivale Pohoda. Pre mladé rodiny je spoločná večera RODINNÁ SLÁVNOSŤ, či VZÁCNY ČAS, ktorý si chcú vychutnať. Fotografie z happeningu a odkazy rodín nájdete vo fotogalérii.

Od 4. septembra 2009 sa verejnosť bude môcť zapojiť do rodinnej MMS hry SPOLUPRISTOLE a vyhrať víkendový relaxačný pobyt pre celú rodinu!

Tretí zo série happeningov sa uskutoční na námestí SNP v Banskej Bystrici, 25. septembra 2009 od 16.00. Akcia je spojená s vyvrcholením hry RODINA RODINE, ktorá prebieha v rámci projektu Banská Bystrica – mesto rodiny.

V spolupráci s Úniou materských centier sa uskutočnia diskusné stretnutia rodičov v Košiciach, Poprade, Humennom, Banskej Bystrici, Zlatých Moravciach a Galante.

Návrat ďakuje partnerom projektu!

Strategický partner projektu: Nadácia Orange

Partner projektu: IKEA

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 2,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár