Národný týždeň manželstva otvára na Slovensku už svoj ôsmy ročník

Vladimír Sochor 0

Týždeň okolo Valentína je už celkom tradične spojený s kampaňou na podporu manželstva, ktorý je v mnohých krajinách vo svete, podobne ako aj u nás na Slovensku, známy ako – Národný týždeň manželstva (NTM).

Vždy od pondelka do nedele – tento rok v dňoch 12.-18.februára

bude v ponuke opäť pestrá paleta možností, aby každý kto má záujem, mohol veľmi tvorivo vyjadriť svojmu manželskému partnerovi, čím je pre neho jedinečným a vzácnym. NTM prináša impulzy k zamysleniu, ako uskutočniť sen o peknom vzťahu, ktorý vydrží svieži a vitálny po celý život.

 

Originálny je muž, žena a originálny je aj každý vzťah

Manželský vzťah je veľmi rôznorodý a pestrý, podobne ako aj jeho aktéri. Tak ako každý muž a každá žena sú jedineční, taký jedinečný a originálny je aj vzťah, ktorý spolu tvoria. Navyše manželstvo je pomerne dynamický vzťah, ktorý sa neustále vyvíja, preto je ohromne dôležité, čím do tohto procesu prispeje každý zúčastnený.

Organizátori každoročne zdôrazňujú potrebu starostlivosti nielen o vzťah ako taký, ale predovšetkým o manželského partnera, ktorý ten vzťah spoluvytvára. 

 

Tohtoročná téma s heslom: Manželstvo – umenie lásky.

NTM prináša množstvo tipov a praktických spôsobov, ako rozvíjať to pekné a hlboké pre vzťah a na druhej strane, ako sa vyhnúť tomu, čo ho deštruuje.

Tohtoročná téma akoby sama nabáda rozvíjať rôzne „umelecké“ schopnosti, ktoré majú potenciál vzťah posilňovať. Organizátori totiž vybrali heslo: Manželstvo – umenie lásky.

Téma tak trocha vyzýva, aby sa manželia usilovali svoje manželstvo obohatiť o nové (alebo možno iba zabudnuté) prvky manželských zručností, používaním ktorých môže vzťah doslova ožiť.

Nemusí ísť len o nejaké veľké rozhodnutia, často je to kombinácia viacerých drobných, pritom ohromných maličkostí, ktoré vnášajú do vzťahu životodarný kyslík. Umenie láskyplnej komunikácie, umenie a schopnosť odpúšťať, či umenie povzbudenia, … sú len skromným výpočtom „umeleckých činností“, ktoré každému manželstvu prospejú.

Zdokonaľovaním sa v týchto zručnostiach sa manželia stávajú umelcami a ich manželstvo doslova „umeleckým dielom“.

Personalizovaný kožený náramok ako symbol

Manželstvo s umením organizátori prepojili aj viditeľným symbolom – koženým náramkom (alebo záložkou do knihy) s vygravírovanou témou aktuálneho ročníka. Symbol môže pripomínať, že tí dvaja, ktorí si náramok navzájom darovali, sa rozhodli v umení lásky pokračovať. Veď manželstvo je predovšetkým o láske …

Náramok či záložku je možné si objednať »»»

Viac informácií o Národnom týždni manželstva 2018 na Slovensku na www.ntm.sk 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 3,00 z 5)
Loading...
Author image

Vladimír Sochor

Vladimír Sochor je zakladateľ a koordinátor Národného týždňa manželstva na Slovensku. www.NTM.sk

články autora...

Pridaj komentár