NAJdiskutovanejšie články z roku 2012 na rodinka.sk

eva/ redakcia 0

Rodinka.rodinka.sk . Tak snažíme sa tu robiť veľa vecí.

Zdravie, bývanie, kariéru, hand made, tipy na knihy…. ale o čom sa hovorí najviac?

O čom diskutujete najviac?  

O škole:) A to je celkom dobré znamenie, nie? 

 

1. Šťastné deti?! / Soňa Vinczeová

Ťažko si predstaviť, že by rodič nechcel, aby jeho deti boli šťastné. Mantra „šťastné deti” však vyznieva neprirodzene, ak je pričasto zdôrazňovaná, ako v prípade alternatívnych škôl. Aj waldorfská škola stavila na tento lákavý imidž.

2. Ján Žabka a nové učebnice matematiky / PaedDr. Roman Baranovič

Po r. 2009 sa do základných škôl dostali nové učebnice matematiky pre ročníky 5. až 8. Autormi sú odborníci, ktorí sa angažujú v oblasti inovácií vo vzdelávaní matematiky. Nové učebnice sú ale iné, ako boli v minulosti a to vyvoláva vlnu protichodných reakcií ako zo strany učiteľov tak aj rodičov.

3. Daltonský plán/ PaedDr. Roman Baranovič

Oproti napríklad Montessori pedagogike je Daltonský plán praktickejší a nepredpokladá až taký radikálny rez do toho, ako škola a vyučovanie funguje. Dá sa prevádzkovať aj v rámci bežného vyučovania a práve preto je na slovenských školách pomerne obľúbený.

4. Čo s nadpriemerne nadaným dieťaťom / Sylvia Sopčáková

Mám 7-ročnú dcéru, ktorá tento školský rok nastúpila do prvej triedy. Na školu sa strašne tešila, zodpovedne si všetko chystala. Tešili sme sa s ňou. Jej radosť zo školy trvala presne 2 týždne.

5. Nové prístupy k vyučovaniu matematiky/ PaedDr. Roman Baranovič

V predchádzajúcom článku sme vám priniesli rozhovor s autorom učebníc PaedDr. Jánom Žabkom a pozreli sme sa na to, ako sa dá učiť matematika v 21. storočí. Pozrime sa na tieto ukážky očami rôzneho prístup k vyučovaniu matematiky

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár