Milujú vaši školáci chémiu? Hor sa súťažiť

ts 1

Štartuje druhý ročník chemickej súťaže pre základné školy: SKÚS POKUS – Chémia pod pokrievkou.

Do súťaže sa tak aj v tomto školskom roku môžu prihlásiť žiaci druhého stupňa základných škôl a tiež príslušných ročníkov osemročných gymnázií. Stačí skúsiť pokus s bežnými surovinami, natočiť ho na video a poslať ho do 8. apríla 2018 organizátorovi súťaže.

Aby mali radosť z objavovania

„Cieľom súťaže SKÚS POKUS 2 je popularizácia prírodných vied na čele s chémiou medzi staršími žiakmi, s ktorou sa môžu stretávať všade okolo nás. Školám sme sa snažili ponúknuť čo najzábavnejšiu formu súťaže, aby sa žiaci mohli naučiť niečo nové a mali radosť z objavovania. Súčasne však bolo dôležité nájsť spôsob, ktorým by sme oslovili mladých. V minulom roku sa nám potvrdilo, že tínedžerom je forma sebaprezentácie cez zábavné videá veľmi blízka, o čom svedčila úroveň natočených príspevkov,“ povedala pri vyhlásení súťaže JUDr. Monika Fegyveres Oravská, konateľka EXPOL PEDAGOGIKA. 

O súťaži

Súťaž SKÚS POKUS 2 má dve časti. Prvou úlohou žiakov je s pomocou učiteľa vytvoriť súťažný tím, ktorý pozostáva z dvoch až ôsmich členov. Druhou je vymyslieť a aj zrealizovať chemický pokus s bežne dostupnými surovinami. Učiteľ samotný pokus nevykonáva, je „len“ jeho mentorom.

Žiaci následne natočia pokus a video pošlú do 8. apríla 2018 organizátorovi súťaže. Videozáznam zhodnotí odborná komisia zložená z vedeckých a pedagogických elít Slovenska, pričom v rámci hodnotenia sa bude prihliadať nielen na odbornú úroveň pokusu, ale aj jeho kreatívne spracovanie.

V druhej časti sprístupní organizátor súťaže najlepšie videá na stránke www.expolpedagogika.sk, kde bude mať verejnosť možnosť hlasovať a vybrať tri najatraktívnejšie súťažné príspevky.

Dôležité termíny

Začiatok súťaže: 2. február 2018

Ukončenie posielania príspevkov: 8. apríl 2018

Uverejnenie súťažných príspevkov: 23. apríl – 14. máj 2018

Vyhodnotenie súťaže: koniec mája 2018

Viac informácií o súťaži spolu s prihláškou nájdu učitelia a žiaci na stránke www.expolpedagogika.sk.  

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

Pridaj komentár