Mamíííí, chcem kravičku!

ts 0

Vy ešte nemáte adoptovanú kravičku?

Tak šup-šup, podporte slovenských prvovýrobcov a spracovateľov mlieka a zadovážte si nevšedné domáce zvieratko.


Až 57 fariem z celého Slovenska sa zapojilo do jedinečného projektu „Adoptuj kravičku“.

Úspešná kampaň Mliečneho fondu ponúka k adopcii viac ako 10.000 kravičiek. Na svojom konte má už 1505 virtuálne adoptovaných, ďalších takmer 100 je rezervovaných a čaká na „nového“ majiteľa.

Môže sa ním stať každý, kto nakúpi mlieko a mliečne výrobky pôvodom zo Slovenska a zadá do systému EAN kódy spolu s SK oválom z desiatich mliečnych výrobkov. Ak si chce kravičku adoptovať kolektív, potrebuje 40 EAN kódov. Celkovo už Slováci svojou adopciou zadali do rezervačného  systému na stránke www.adoptujkravicku.sk viac ako 45 tisíc EAN kódov zo slovenských mliečnych výrobkov.

Podporme našich farmárov

Projekt však nie je len o zadávaní čiarových kódov. Jeho hlavným poslaním je okrem zvýšenie spotreby slovenského mlieka a mliečnych výrobkov najmä podpora lokálnych farmárov. Zoznam fariem zapojených do projektu nájdete na web stránke spolu so zoznamom registrovaných výrobkov. Ak si vyberiete kravičku v blízkosti svojho bydliska, môžete ju osobne navštíviť počas Dňa otvorených dverí na farmách – informácie o tom nájdete na facebookej stránke Adoptuj kravičku. Aspoň na vlastné oči uvidíte, ako sa o vašu „zverenkyňu“ s láskou starajú slovenskí farmári.

Webová aplikácia a hra s kravičkou…

Organizátori si od projektu sľubujú upriamenie pozornosti na situáciu prvovýrobcov a spracovateľov mlieka na Slovensku. Vďaka webovej aplikácii a hre s kravičkou, ktorá bude neustále inovovaná, si deti k zvieratkám vytvoria pozitívny vzťah. V počítačovej hre ju môžu urobiť šťastnou. Nie je to skvelý predpoklad na vypestovanie správnych stravovacích návykov, ku ktorým patrí aj pravidelné pitie mlieka?  www.slovenskemlieko.sk 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár