Mamičky, hlasujte za komunitné projekty vo svojom regióne

ts 2

Osud viacerých dobrých nápadov, ktorými sa dá zlepšiť život tam, kde bývate, je vo vašich rukách. Zapojte sa do verejného hlasovania na stránke www.komunitnegranty.sk a rozhodnite, ktoré tri projekty v rámci vášho kraja získajú po 3 000 eur od Nadácie VÚB na svoju realizáciu.

Čas na to máte do 19. novembra.

Revitalizácia verejných priestranstiev pre rodiny, stavba detských ihrísk, vzdelávaco-zábavné podujatia pre vaše ratolesti, rozvoj tradícií a kultúrneho dedičstva v regiónoch, ochrana vzácneho kúska životného prostredia či športové a kultúrne aktivity, čo prepoja všetky generácie – to všetko sú oblasti, ktoré ležia na srdci aktívnym skupinám susedov, komunitným centrám, občianskym združeniam a obciam z rôznych kútov Slovenska.

Práve oni majú teraz šancu získať potrebné financie na realizáciu život spríjemňujúcich aktivít, z ktorých môžeme mať spoločný úžitok my všetci.

Deje sa tak v rámci tretieho ročníka grantového programu Komunitné granty s podtitulom „80 000 eur pre komunity, kde to žije“.


Nadácia VÚB z tejto sumy zafinancuje 24 víťazných projektov z celého Slovenska, ktoré získajú najväčšiu priazeň svojich obyvateľov. Z každého kraja postúpilo do užšieho kola na základe výberu odbornej komisie 6 projektov. Ak chcete zistiť, ktoré to sú, navštívte stránku www.komunitnegranty.sk, kde sú ich popisy a fotografie. Možno je medzi nimi aj nápad, ktorý spríjemní život práve vám, vo vašej mestskej časti či obci.

Život do komunity prichádza vtedy, keď sa jej členovia vzájomne podporujú a držia spolu. Budeme preto radi, keď jednotlivé nápady aktívnych iniciátorov nájdu svoju podporu aj u ostatných. Tešíme sa, že komunity sústredené okolo 24 projektov s najväčším počtom hlasov budeme môcť za ich snahu odmeniť finančnou čiastkou 3000 eur, vďaka ktorej sa ich plán bude môcť stať skutočnosťou,“

hovorí Alexander Resch, predseda správnej rady Nadácie VÚB. Organizátori troch projektov z vášho kraja, ktoré dostanú do 19. novembra najviac vašich hlasov, budú môcť využiť financie na ich uskutočnenie v priebehu budúceho roka.

Dva „startup“ nápady si odnesú aj špeciálne ocenenie

Do tretieho ročníka iniciatívy Komunitné granty poslalo svoju žiadosť 152 organizácií z celého Slovenska. Popri 24 projektoch, ktoré získajú grant na základe verejného hlasovania, poputujú z celkového balíka Nadácie VÚB vo výške 80 000 eur finančné prostriedky do dvoch organizácií aj ako špeciálne ocenenie. Pôjde o spoločensko-prospešné projekty, ktoré sú obohatené aj o rozmer komunitného podnikania či projekty s technologickým zameraním. Tie vyberie organizácia Impact HUB a od Nadácie VÚB získajú finančnú dotáciu 4 000 eur.

Tieto ocenené organizácie budú známe, rovnako ako víťazné projekty z verejného hlasovania vo vašom kraji, 21. novembra 2017.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 2,00 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

  1. taketo mam rada.. akurat je to strasna makacka nazbuerat dost hlasov 🙁 raz som to robila a uz nikdy viac . klobuk dole pred tymi co sa do toho pustaju zas a znova

  2. taketo mam rada.. akurat je to strasna makacka nazbuerat dost hlasov 🙁 raz som to robila a uz nikdy viac . klobuk dole pred tymi co sa do toho pustaju zas a znova

Pridaj komentár