ĽudiaĽuďom.sk spúšťa vianočnú kampaň s knihami od slovenských autorov

LudiaLuďom 0

Zapojte sa do benefičných aukcií, vydražte si na advent.ludialudom.sk niektorú zo zaujímavých knižiek a získajte ju nielen pre seba či svojich blízkych, ale aj pre konkrétne deti či dospelých z darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk.

Celý výťažok z aukcie zároveň poputuje na podporu liečby, rehabilitácií či plnenia snov ľudí, ktorí sú v ťažkej životnej situácii. Ambasádormi vianočnej kampane s názvom Prečítané Vianoce sa stali moderátor Dado Nagy, autorka Mirka Gúčiková, ako aj spisovateľ a hudobník Branislav Jobus.

Darovať niekomu voňavú knihu, nájsť si rovnakú pod stromčekom a ešte aj pomáhať tým, ktorí pomoc potrebujú – to je hlavnou myšlienkou vianočnej kampane portálu ĽudiaĽuďom.sk, ktorá vznikla v spolupráci s Vydavateľstvom SLOVART.

Kampaň Prečítané Vianoce spočíva v benefičnom adventnom kalendári.

V každom políčku nájdete konkrétne dieťa či dospelého ako aj knižku, ktorú môžete darovať pod stromček nielen jemu, ale i sebe či svojim blízkym,“ hovorí výkonná riaditeľka ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. Elena Šingliarová. „Benefičné aukcie budú trvať od 1. decembra do 18. decembra. Knižky tak darcom i obdarovaným stihnú prísť pod stromček,“ dodáva. Okrem knihy poputuje konkrétnym deťom a dospelým z darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk i suma získaná v benefičnej aukcii, a to v plnej výške.

Partnerom kampane Prečítané Vianoce sa stalo Vydavateľstvo SLOVART.

„Vianoce sú asi najobľúbenejším sviatkom roka pre všetkých, ale pre milovníkov kníh je to obzvlášť čarovný čas. Pre nich totiž znamená aj dostatok času na čítanie. Teraz si všetci budú môcť knihu vychutnať dvojnásobne, pretože okrem príjemne stráveného času pomôžu niekomu, kto to potrebuje. A to je najkrajším vianočným darčekom,“  uviedla za Vydavateľstvo SLOVART Saša Petrášová. Medzi knihami nájdete netradičný cestopis Fulmaya od hudobníčky Doroty Nvotovej, pokračovanie známych príbehov kamarátiek Mimy a Lízy či (nielen) Láskavé rozprávky Braňa Jobusa.

„Darovať knihu niekomu, kto má knihy rád, môže byť tým najúžasnejším darčekom. Zapojiť sa do vianočnej kampane ĽudiaĽuďom.sk preto považujem za výborný nápad. Urobte to,“ vyzýva verejnosť moderátor Dado Nagy, ambásador Prečítaných Vianoc.

„Veríme, že vďaka benefičnej vianočnej kampani budeme nielen obdarovávať ľudí knihami, no i násobiť radosť a robiť tak všetkým krajšie Vianoce,“ uzatvára Elena Šngliarová.

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk pomáha už vyše šesť rokov chorým deťom, ľuďom s postihnutím, rodinám vo finančnej tiesni, mimovládnym organizáciám, školám, ale aj samosprávam.

Celý finančný príspevok, ktorý sa darca rozhodne venovať v prospech výzvy, putuje konkrétnemu príjemcovi, ktorý má zaregistrovanú výzvu na finančnú pomoc na stránke www.ludialudom.sk. Darcovia môžu ľudí podporiť prostredníctvom elektronického bankovníctva alebo platbou zo svojej platobnej karty. V súčasnosti je na portáli ĽudiaĽuďom.sk zaregistrovaných 650 výziev na pomoc. Za šesť rokov darcovia prispeli sumou vyše 3,5 milióna eur.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár