Lokálni výrobcovia sú čoraz viac žiadaní

PR 0

Aj menší regionálni dodávatelia môžu vďaka spolupráci s Kauflandom rásť. Príkladom úspešnej spolupráce medzi malými lokálnymi dodávateľmi a obchodným reťazcom je fakt, že zákazníci Kauflandu sa už na 34 predajniach môžu tešiť z ponuky 21 nových lokálnych dodávateľov.

Projekt, ktorého cieľom bolo rozšírenie produktového portfólia a spestrenie ponuky ešte väčším výberom poctivého slovenského potravinárskeho remesla, tak priniesol výsledky.

Do sortimentu pribudli rôzne mliečne výrobky, ako napríklad žinčica či bryndza. Rozšíril sa tiež o pivo, víno, slané a sladké pochutiny, parené knedle, cestoviny, údeniny, šťavy a sirupy či med. V Bratislave je ponuka obohatená o bratislavské rožky vyrobené podľa tradičnej receptúry.

„Snažíme sa regionálnym dodávateľom čo najviac uľahčiť spoluprácu s nami. Zjednodušili sme nielen dodávateľskú zmluvu, ale garantujeme aj stabilný odbyt a prezentáciu ich výrobkov na špeciálne označených regáloch. Poskytujeme im poradenstvo v oblasti správneho výberu obalov, naše know-how a tipy, aby boli ich obaly čo najekologickejšie,“ vysvetľuje priebeh spolupráce Richard Bendík, riaditeľ nákupu spoločnosti Kaufland v. o. s.

V priebehu mesiacov január až február začne do Kauflandu dodávať svoje výrobky ďalších 7 dodávateľov do siedmych prevádzok, v ktorých ešte nie sú regionálni dodávatelia. Spoluprácou malých lokálnych dodávateľov s veľkým reťazcom sa rozvíja nielen zamestnanosť v regióne, ale výrobcovia zároveň získajú skúsenosti s prácou v systéme dodávok do maloobchodných sietí.

Pozitívnym príkladom vydarenej spolupráce je jednoznačne firma FROMAX, ktorá rozšírila svoje dodávky už na 3 predajne (Nitra, Nové Zámky a Hlohovec).

„Výroba sa nám značne zvýšila, asi o 2 000 ks Farmárskych lupienkov týždenne a do predaja sme zaradili aj dva druhy pražených tekvicových jadierok. Okrem toho sme dokúpili dve fritézy a prijali dvoch zamestnancov.

Odkedy spolupracujeme s Kauflandom značne sme sa zviditeľnili a zákazníci majú čoraz väčší záujem o naše výrobky. Preto spoluprácu hodnotíme ako úspešnú a do budúcnosti plánujeme výrobu ešte zväčšiť a dokúpiť výkonnejšie stroje,“ hovorí Ľubomíra Sarázová zo spoločnosti FROMAX.

Spoluprácu vníma pozitívne aj Rastislav Mikuláš zo spoločnosť MIGAMI: „Svoje výrobky dodávame do všetkých predajní v Bratislave a taktiež na prevádzku v Pezinku. Vďaka tomu sa nám mierne navýšila výroba aj objem predaja našich výrobkov, z toho dôvodu sme nakúpili ďalšie nové stroje.

Naše výrobky sa predávajú dobre, preto zatiaľ ponuku dodávaného sortimentu neplánujeme meniť. Spoločnosť Kaufland nám vo veľkej miere pomáha rásť a tešíme sa, čo prinesie budúcnosť.“

Henrich Sobotovič zo spoločnosti ZDRAVO A CHUTNE hodnotí prístup Kauflandu ako veľmi korektný a cíti z ich strany podporu. Jeho podnikanie aj vďaka tejto spolupráci rastie:

„Aktuálne spracovávame okolo 5 ton ovocia mesačne, pripravujeme nové investície do výsadby BIO sadov a máme objednanú novú mechanizáciu do sadu, ako aj stroje na spracovanie. Okrem toho sme vďaka tejto spolupráci mohli prijať 3 nových ľudí.“

Každý z dodávateľov mal inú motiváciu prečo sa prihlásil.

„Naše výrobky sme chceli ponúknuť širšiemu okruhu záujemcov, a sprostredkovať im tak tradičné chute Žitného Ostrova. O výzve sme sa dozvedeli z letáku a rozhodli sa prihlásiť. Celý proces sme zvládli prekvapivo rýchlo, spoluprácu hodnotíme veľmi pozitívne a tešíme sa na jej pokračovanie,“ vysvetľuje Ivan Kulcsár zo spoločnosti KULIS.

Na pultoch Kauflandu si spotrebiteľ nájde aj poctivé ovocné šťavy, sirupy či piškóty spoločnosti K.K.V.–UNION.

„Už od nášho vzniku sa snažíme o výrobu čistých výrobkov bez pridania aditív. A práve to, že vyrábame takéto špecifické výrobky nás motivovalo k tomu, aby sme ich dostali do povedomia širšej verejnosti,“ hovorí Denisa Kurczová z K.K.V.-UNION.

Na výrobu kvalitných potravín tradičnými remeselnými postupmi sa zameriava aj úspešná pekáreň FantastiCo.

„Našimi prioritami sú kvalita, tradícia a perfektný zákaznícky servis. Podpora zo strany Kauflandu bola skvelá a celý tím sa nám venoval vysoko profesionálne a flexibilne. Veríme, že uspejeme a staneme sa stabilnou zložkou portfólia regionálnych dodávateľov spoločnosti,“ hovorí Ján Šimunek v mene spoločnosti FantastiCo s.r.o.

Zákazníci Kauflandu tak majú ešte väčšiu ponuku čerstvých a kvalitných výrobkov pochádzajúcich priamo z ich regiónov, od lokálnych výrobcov, ktorí sa opierajú o osvedčené receptúry a výrobné postupy.

„Tešíme sa, že projekt po jeho ročnom fungovaní môžeme hodnotiť len pozitívne a podľa spätnej väzby od dodávateľov naplnil aj ich očakávania,“ uzavrela Lucia Langová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár