Kúpili ste si detské zábrany od IKEA? Nepoužívajte ich!

ts 0

IKEA upozorňuje zákazníkov, ktorí si zakúpili bezpečnostné zábrany PATRULL KLÄMMA alebo PATRULL SMIDIG montované pomocou prítlaku medzi dve opory, aby tieto modely nepoužívali navrchu schodiska.  

Bezpečnostné zábrany PATRULL KLÄMMA alebo PATRULL SMIDIG montované pomocou prítlaku medzi dve opory je bezpečné používať v priechode medzi miestnosťami alebo naspodku schodiska. 

3  zranenia detí v dôsledku pádu zo schodov 

IKEA dostala hlásenia o prípadoch, kedy sa ukázalo, že trenie medzi stenou a bezpečnostnou zábranou montovanou pomocou prítlaku medzi dve opory nie je dostatočné na to, aby udržalo zábranu v určenej polohe. Spodná kovová tyč môže okrem toho predstavovať nebezpečenstvo zakopnutia. Preto, ak je zábrana namontovaná navrchu schodiska, hrozí nebezpečenstvo pádu alebo zranenia. IKEA dostala hlásenie o 3 prípadoch zranenia detí v dôsledku pádu zo schodov. 

Nie na vrchu schodiska! 

Zákazníci, ktorí si chcú ponechať bezpečnostnú zábranu PATRULL KLÄMMA alebo PATRULL SMIDIG a používať ju v priechode medzi miestnosťami alebo naspodku schodiska, môžu kontaktovať IKEA a dostanú aktualizované pokyny na použitie, ako aj nový výstražný štítok, ktorý je možné nalepiť na bezpečnostnú zábranu.

Môžete ich vrátiť 

Zákazníci, ktorí chcú vrátiť bezpečnostnú zábranu PATRULL KLÄMMA alebo PATRULL SMIDIG s označeným dátumom výroby 1510 (v tvare RRTT/rok-týždeň) alebo skorším, môžu tak urobiť priamo v obchodnom dome IKEA, kde im budú peniaze vrátené v plnej výške. Rovnakým spôsobom je možné vrátiť aj prídavný diel k bezpečnostnej zábrane PATRULL. Pri vrátení nie je nutné predložiť doklad o kúpe (pokladničný blok). 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (3 hlasov, priemerne: 4,30 z 5)
Loading...

Pridaj komentár