Koľko rokov ste spolu na ceste? Chce to manželskú ŠPZtku!

redakcia 0

V dňoch 13.-19. februára 2017 prebehne na Slovensku už po siedmykrát celoslovenská kampaň Národný týždeň manželstva:  MANŽELSTVO – SPOLU NA CESTE.

Tento raz sa do kampane môže zapojiť naozaj každý, kto si ho váži.

Chcete aj vy svoju Manželskú poznávaciu značku (MPZ)?

Symbolickú MPZ-ku si dáme počas Národného týžňa manželstva za zadné sklo svojho auta.

A môžme tak dať svetu najavo,  že sme za seba navzájom vďační a tešíme sa, že jeden druhého máme. 

Chcete mať takú aj vy? Vypýtajte si ju na:

OBJEDNÁVKA MANŹELSKEJ ŠPZ

 

Čo je Národný týždeň manželstva (NTM)?

Tento rok to pripadá na dni 13.-19.februára. Jeho história sa začala v Anglicku v roku 1997 a postupne sa rozšíril na všetky kontinenty. Angličan Richard Kane, zakladateľ celosvetového hnutia The Marriage Week, je známy ako zástanca podpory manželstva v spoločnosti a často sa stretáva so špičkovými politikmi v Londýne, Bruseli či Berlíne.

Na Slovensku siedmy ročník

Týždeň manželstva vo svete začal písať už svoju tretiu desaťročnicu, a  na Slovensku už svoj siedmy ročník.

Manželstvo je dynamický vzťah, ktorý má rôzne odtiene a každý jednotlivý pár je dôkazom originálneho prepojenia osobností. Túto skutočnosť sa usilujú zdôrazniť aj organizátori NTM na Slovensku, keď každý rok prichádzajú s inou témou.

Téma ročníka 

Aktuálny ročník sa nesie v znamení hesla: MANŽELSTVO – SPOLU NA CESTE a je vyjadrením toho, že podobne ako cestovanie prináša množstvo zákrut, neprehľadných úsekov, či náročných stúpaní a klesaní, aj v manželskom spolužití to môže byť podobné.

Každý vzťah má svoje lepšie aj náročnejšie obdobia, časy keď si to tí dvaja spolu doslova vychutnávajú a tiež časy, keď im ten druhý lezie na nervy.

Základným predpokladom toho, aby boli náročné úseky zvládnuté, je potrebné predovšetkým to, aby tí dvaja zostali SPOLU a ťahali za ten istý koniec povrazu.

A že o príbehy manželov nebude núdza dokazujú aj viaceré vyjadrenia párov na webe NTM. 

 

Výnimočný hosť večera v UPC

Aktuálny ročník má v sebe punc výnimočnosti aj tým, že Slovensko navštívi zakladateľ svetovej iniciatívy The Marriage Week – pán Richard Kane z Anglicka.

V rámci svojho programu na Slovensku bude hosťom večera v programe Večer o manželstve s Richardom Kane-om v pondelok 13.2. v bratislavskom UPC v Mlynskej doline. 

Viac informácií o Národnom týždni manželstva 2017 na Slovensku získate na www.ntm.sk

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár