Na Slovensku máme prvú kliniku východnej medicíny

webnoviny 0

V Bratislave začala poskytovať svoje služby prvá klinika alternatívnej medicíny Terra Medica. Zakladatelia chcú poskytnúť ľuďom hľadajúcim pomoc príležitosť slobodne sa rozhodnúť medzi klasickou a alternatívnou medicínou. Klinika alternatívnej medicíny Terra Medica v Bratislave, ktorú začiatkom septembra uviedli do prevádzky, ponúkne spôsoby liečby bez tradičných liekov. Na neverejnom otvorení sa zúčastnila delegácia Čínskej akadémie čínskych zdravotných vied na čele s jej prezidentom, profesorom Caom Hongxinom. „Sme radi, že aj účasť delegácie akademikov potvrdzuje, že čínska medicína nie je šarlatánstvo, ale seriózna vedecká disciplína,“ vyjadrila sa riaditeľka klinky Jana Červenáková.

Centrum sa zameriava na holistický prístup k pacientom. Neponúka len tradičnú čínsku medicínu, ale aj psychoterapiu, fytoterapiu a rehabilitačné, teda nie kozmetické masáže. Ako Jana Červenáková dodala – „mala by to byť klinika bez liekov“, zameraná na počúvanie a blízkosť k človeku. Liečbu budú vykonávať terapeuti vzdelaní v Číne.

Centrum sa zameriava aj na emočnú stránku ochorenia. O pacientov sa budú starať psychoterapeuti s tradičným vysokoškolským vzdelaním. Medzi terapeutmi sú aj takí, ktorí vyštudovali západnú medicínu a po nadstavbe sa venujú tiež tradičnej čínskej medicíne. „Rozdiel je najmä v tom, že upustili od liečby liekmi. Lieči sa najmä teplom, tlakom, bylinkami a vždy sú to neinvazívne metódy,“ vysvetlila. Upozornila však, že tento spôsob nie je vhodný pre úplne všetky zdravotné problémy.

Objednať sa možno prostredníctvom webového formuláru, ktorý je dostupný na internetovej stránke, www.terramedica.sk, alebo po telefonickom dohovore. Prvých klientov privíta klinika 16. septembra.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár