Keď sa pritrafí vážny úraz, nemáme so sebou papuče

ts 0

CCC spolu s občianskym združením DETSKÁ CHIRURGIA – SLNIEČKO NA CESTE! pomáha deťom a ich rodičom v ťažkých životných situáciách

Okamihy, v ktorých ide o zdravie alebo život našich detí sú náročné nielen pre ne, ale rovnako aj pre nás, rodičov. Vo chvíľach plných obáv pri nešťastí či úraze neriešime, či má dieťa so sebou napríklad papuče.

Na Klinike detskej chirurgie UK a v Ústave detských chorôb v Bratislave, kde sú hospitalizovaní pacienti od 0 – 18 rokov  z celého Slovenska pomáha občianske združenie aj v spolupráci s obľúbenou značkou obuvi.

 

5500 detských pacientov ročne

Na Klinike detskej úrazovej chirurgie UK a v Ústave detských chorôb v Bratislave je ročne hospitalizovaných v priemere 5500 pacientov do 18 rokov. Vzhľadom na to, že obe pracoviská sú takzvané koncové nemocnice, na hospitalizáciu tam prichádzajú deti z celého Slovenska.

Už zo zamerania nemocníc, s ktorými OZ DETSKÁ CHIRURGIA – SLNIEČKO NA CESTE! spolupracuje vyplýva, že pripraviť sa dopredu na návštevu tohto typu zdravotníckeho zariadenia nie je vždy možné. Hospitalizáciám totiž často predchádzajú úrazy a okolnosti, ktoré vyžadujú rýchly zásah odborníkov. Preto sa obľúbená sieť predajní obuvi a doplnkov CCC rozhodla materiálne podporiť práve prácu tohto občianskeho združenia.
CCC darovalo viac, ako 40 párov prezuviek jednej zo svojich obľúbených značiek Sprandi. Darovaná obuv je gumená, umývateľná, športová a v rôznych veľkostiach, použiteľná opakovane. Toto užitočné spojenie zjednoduší začiatok hospitalizácie detským pacientom a ich rodinným príslušníkom v období, keď ešte nemajú so sebou ani základné hygienické potreby a veci, o ktoré sa zvyknú až neskôr postarať príbuzní.

Dar od CCC nie je jednorazový. So združením, ktorému sa za niekoľko rokov pôsobenia na klinikách podarilo zrealizovať množstvo zaujímavých projektov zostáva v kontakte a je pripravené kedykoľvek pomôcť.

„CCC je známe tým, že sa dokáže nadchnúť pre zmysluplné projekty na pomoc ľuďom, ktorí to v rôznych životných situáciách potrebujú. Sieť predajní CCC a ľudia sa už nie raz dokázali zomknúť a pomôcť. Naposledy to bolo pri zbierke obuvi pre ľudí postihnutých konfliktom v susednej Ukrajine. V podobných projektoch v malom či väčšom rozmere hodláme pokračovať. Spoločenská zodpovednosť patrí medzi jednu z podnikateľských mét, na ktorej dosiahnutí usilovne pracujeme,“ hovorí Veronika Sajdoková, marketingová manažérka siete predajní obuvi a doplnkov CCC na Slovensku.

Občianske združenie Slniečko na ceste

Občianske združenie sa dlhodobo snaží zlepšovať podmienky detí a rodičov v spomínaných nemocniciach. Ich iniciatíva a nezištná práca množstva dobrovoľníkov už priniesla ovocie v podobe rehabilitačnej miestnosti aj s technickým vybavením pre pacientov po operáciách a úrazoch s obmedzenými možnosťami pohybu. Plánujú tiež vybavenie priestorov relaxačnými kreslami pre rodičov, vybudovanie vzdelávacieho centra pre študentov a zabezpečenie obslužných robotov, ktorí by boli k dispozícii pacientom i personálu. 

Širokým spektrom svojich aktivít, ktoré zahŕňajú aj vzdelávacie programy či organizovanie podujatí a verejných zbierok pomáha nielen deťom a ich rodinám, ale aj profesionálom pracujúcim na týchto oddeleniach a v nemocniciach. Snahou  OZ je aj vo vypätých situáciách zabezpečiť komfort všetkým, ktorí sa v prostredí detskej úrazovej chirurgie a detskej nemocnice pohybujú a k tomu rado prispelo a v budúcnosti opäť prispeje aj CCC.
Viac informácií o združení nájdete na našej stránke https://www.facebook.com/slnieckonaceste , https://www.instagram.com/detskachirurgia_slniecko/ , ktorého partnerom je aj www.ccc.eu .

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...