Hovorte o zločinoch, odkazuje Tutková prezidentovi.

ts 0

Aktivistka Jana Tutková upozorňuje v liste prezidenta Ivana Gašparoviča na vládnu politiku Čínskej ľudovej republiky, ktorej prezident Chu Ťin-tchao dnes pricestuje na návštevu Slovenska. Vyzýva ho, aby mal odvahu hovoriť s ním o zločinoch proti ľudskosti na jeho vlastnom národe. Tutková je riaditeľkou Centra pre bioetickú reformu, ktoré je známe protipotratovými kampaňami.

„Je neprístojné vyjednávať s extrémistami o obchodoch a zároveň prehliadať ich zločinecké správanie, ktoré legalizovali vo svojich zákonoch a násilných politikách,“ píše v liste Tutková. Pripomína mu, aby sa ho opýtal aj na násilnú potratovú politiku jeho krajiny a zastal sa zmanipulovaných žien, ich zabitých počatých detí a zúfalých manželov. „Ak to neurobíte vy, ani premiér, ani predseda NR SR to jasne nepovedia,“ uviedla Tutková. S predsedom parlamentu Pavlom Paškom a premiérom Robertom Ficom sa čínsky prezident stredne v piatok.

Na stav a porušovanie ľudských práv už v stredu upozorňovali v centre Bratislavy viacerí prívrženci hnutia Falun Gong. Toto hnutie je pre režim v Číne nepohodlné. Už v pondelok sa s výzvou na prezidenta, šéfa parlamentu a premiéra obrátili aj mimovládne organizácie, ktoré žiadajú, aby najvyšší ústavní činitelia hovorili s čínskym prezidentom aj o ľudských právach. „Ako prezident občanov, vyjadrite sa za nás, že ste proti komunistickým, extrémistickým zločinom proti ľudskosti na tejto najväčšej populácii sveta. Odhoďte strach, kalkulácie o výhodách pre slovenskú obchodnú bilanciu, buďte lídrom na rozdiel od ostatných prezidentov sveta,“ vyzýva Gašparoviča Tutková.

 

zdroj: webnoviny.sk, SITA

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár