Hľadáte inšpirácie pre deti? Vyskúšajte Akadémiu stromu života

PR 0

Chceli by ste, aby s vami vaše deti trávili viac času v prírode? Boli aktívnejšie, spoločenskejšie a zaujímali sa o ochranu prírody? Prihláste sa s nimi do Stromáckej akadémie.

Tá predstavuje skvelú príležitosť, ako naučiť vaše deti premýšľať nad problémami, diskutovať o nich a pritom si užiť kopec zábavy. Zároveň vám pomôže hravou formou vysvetliť, že aj oni môžu prispieť k čistejšiemu ovzdušiu, alebo aj to,  prečo sa klimatická kríza týka aj Slovenska.

Stromácka akadémia je v súčasnosti jediným dlhodobým a systematickým environmentálnym vzdelávaním na Slovensku, ktoré je v súlade so štátnym vzdelávacím programom. Patrí pod občianske združenie Strom života, ktoré vydáva obľúbený detský environmentálny časopis Stromáčik. 

Akadémia je určená všetkým zvedavým deťom vo veku od 4 do 15 rokov. Prihlásiť sa do nej môžu školské kluby i rodičia, pre ktorých je vedenie svojich detí k rešpektu k životnému prostrediu samozrejmou a prirodzenou súčasťou výchovy a vzdelávania. Pri vyberaní úrovne jednotlivých úloh môžu rodičia a deti slobodne preskakovať z úrovne na úroveň, ako im to vyhovuje.

V Akadémií platí zásada, že každé dieťa je jedinečné a má na niečo talent. Preto sa v nej neznámkuje ani sa nič nebifľuje naspamäť. Nie je v nej dôležité, kto je najlepší, ale či sa pritom všetci dobre zabávali a naučili nové veci.

Členstvo v Akadémií má pre rodičov a školy viaceré výhody ako sú vždy nové  praktické materiály, voľný prístup do databázy starších aktivít či možnosť zúčastniť sa súťaží o zaujímavé ceny.

Zároveň majú všetci členovia online verziu časopisu Stomáčik zadarmo. V prípade, že chcú mať doma aj tlačenú verziu, tak platia iba za poštovné.

Ako vzdelávanie v Stromáckej akadémií vyzerá?

Akadémia je postavená na troch pilieroch:

Prvým pilierom je zážitkové bádanie. Je skvelé, pretože deti si spolu s rodičmi alebo vychovávateľkami vyskúšajú zaujímavé pokusy a experimenty, pri ktorých sa veľa naučia.

Druhým pilierom sú outdoorové aktivity, ktoré sú s enviro-výchovou úzko prepojené. Platí, že keď s vašim dieťaťom trávite čas vonku zaujímavým spôsobom, začne si viac všímať okolitú prírodu. A pokiaľ sa začne viac zaujímať o prírodu, tak bude chcieť tráviť viac času s vami v prírode.

Tretím, veľmi dôležitým pilierom, na ktorom je Akadémia založená, je holistický prístup. Deti sa naučia hľadať súvislosti, analyzovať dopady ľudských činov, viesť dialóg s ostatnými a zároveň pri tom komplexne rozvíjajú svoju osobnosť.

Čo potrebujete vedieť pred prihlásením sa do Akadémie?

Stromácka akadémia je spoločná rodinná aktivita. Nájdite si preto chvíľu na plnohodnotné trávenie voľného času v prírode s vašimi deťmi. Zlepšite svoj vzájomný vzťah a umožnite dieťaťu naplno rozvinúť svoj talent a kreativitu. 

Nezabudnite, že deti sa učia opakovaním a napodobňovaním rodičov. Bez vás si vaše dieťa ťažšie osvojí správanie a hodnoty, ktoré mu zostanú po celý život a budú definovať, kým sa stane. 

Pozor, deti si všímajú aj vaše spotrebiteľské správanie. Myslite na to a pokúste sa byť pre nich pozitívnym vzorom. Akadémia Vám v tomto pomôže aj tým, že už spracovala tému finančnej gramotnosti prostredníctvom pútavých materiálov o význame peňazí, ich histórií a správnom využívaní.

Máte otázky k priebehu alebo k cene členstva? Ozvite sa nám, a my Vám všetko radi vysvetlíme.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...