Dôvera pre malých poistencov

ts 0

Na Slovensku existuje niekoľko zdravotných poisťovní, no až  jedna štvrtina detí, ktoré sa narodili v minulom roku, má kartičku poistenca DÔVERY. Rodičia vybrali najväčšiu súkromnú zdravotnú poisťovňu pre takmer 12 500 svojich bábätiek.

Narodenia dieťatka prináša so sebou veľa krásnych chvíľ pre celú rodinu, ale aj množstvo povinností, a to nielen v  starostlivosti o najmenšieho člena domácnosti. Mama či otec musia v súvislosti s narodením dieťaťa navštíviť množstvo úradov: matriku, Sociálnu poisťovňu, príslušné oddelenie Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny a zdravotnú poisťovňu, a to všetko do určitých termínov.

Dôvera príde k vám domov

Zdravotná poisťovňa Dôvera chce rodičom tieto povinnosti čo najviac zjednodušiť. Preto je pripravená poskytnúť im konzultácie ohľadom poistenia ich bábätka priamo u nich doma. Na www.dovera.sk si stačí nájsť kontakt na zamestnanca v danom regióne a dohodnúť si s ním termín stretnutia. Za radami, informáciami a vysvetleniami ohľadom poistenia detí  tak nemusia rodičia nikam chodiť. Doma môžu rovno vyplniť a podať aj prihlášku pre svoje bábätko. Poistiť ho v Dôvere sa dá samozrejme aj poštou, osobne v ktorejkoľvek pobočke a elektronicky na www.dovera.sk. Je potrebné doložiť kópiu rodného listu dieťaťa. Nový preukaz poistenca poisťovňa zasiela na adresu uvedenú v prihláške. Do  60 dní od narodenia je pritom dieťa automaticky poistené v zdravotnej poisťovni svojej matky. Tá aj uhradí náklady na zdravotnú starostlivosť o novorodenca.  

Baby kufrík     

Rodičom svojich najmenších poistencov Dôvera dáva Baby kufrík plný nevyhnutných maličkostí. Obsahuje aj informačnú brožúrku s dôležitými informáciami a radami, takisto vzorky detskej kozmetiky rady NIVEA baby, rozprávkovú knižku, cumlík s podbradníkom a detskou fľaštičkou Canpol babies, či vzorky čajíkov alebo detskej výživy od Hami. „Od apríla 2009 v kufríku pribudla okrem milých drobností výhodná novinka. Je ňou kupón na 33  % zľavu pri  kúpe monitora dychu dieťaťa Babysense, ktorú ponúka DÔVERA v spolupráci s firmou Sewex s.r.o. Podporujeme tak bezpečnosť zdravia dojčiat a rodičom odbudne obava z komplikácií s dýchaním bábätka. Nemusia ho  úzkostlivo sledovať,“ uviedla hovorkyňa DôverY Zuzana Horníková.

Prevencia nad rámec zákona

V rámci prevencie Dôvera plne zabezpečuje to, čo deťom garantuje zákon. Vyberá tých najlepších pediatrov, tento rok ich začala aj verejne hodnotiť. Vyhodnocuje, ako robia prevenciu a ako sú s nimi spokojní pacienti, resp. rodičia detí. Mená najlepších na celom Slovensku zverejnila, sú aj na www.dovera.sk. U detí do dvoch rokov sa prevencia orientuje najmä na odhalenie prípadných metabolických porúch, odhalenie nedostatku vitamínu D, adekvátnosť výživy, vyšetrenie pohybového správania, vývin jemnej motoriky, zmyslových orgánov a vývin reči. V neskoršom veku sa u detí v rámci prevencie kontroluje pohybový aparát,  zrak, sluch, vývin reči,  sociálne správanie,  inteligencia,  psychický vývin, cholesterol, krv, moč, krvný tlak. 

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie až 2,5 milióna detí z 10 miliónov zomrelých vo svete vo veku do päť rokov zomiera na choroby, ktorým sa dá predchádzať očkovaním.  Na Slovensku sa očkuje proti všetkým desiatim základným ochoreniam. Zaočkovanosť dosahuje úroveň 98 až 99 percent detí, čo radí Slovensko medzi najlepšie krajiny v Európe. Očkovací kalendár DôverY  teda zahŕňa očkovanie proti tuberkulóze, pneumokokom,  rotavírusom,  záškrtu,  tetanu,  čiernemu kašľu,  hemofilovým invazívnym infekciám, detskej obrne,  vírusovej hepatitíde B,  osýpkam , mumpsu a rubeole v súlade so zákonom. Zdravotná poisťovňa Dôvera však hradí aj očkovania nad jeho rámec a zabezpečuje tak nadštandardnú prevenciu pred nebezpečnými a rozšírenými ochoreniami. V plnej výške prepláca vakcínu proti chrípke, prispieva na očkovanie proti hepatitíde A, B a na očkovanie proti kliešťovej encefalitíde. Poistenkám vo veku od 12 do 13 rokov (od dovŕšenia 12. roku do 13. narodenín) prispeje na vakcínu proti HPV vírusu, výška príspevku závisí od dĺžky poistenia v Dôvere.  Pri poistení do 4 rokov prispeje 30 percentami z ceny vakcíny, pri poistení od 5 – 10 rokov 50 percentami z ceny vakcíny, pri poistení nad 10 rokov 70 percentami z ceny vakcíny. 

Výhody pre rodiny s deťmi

Zdravotná poisťovňa Dôvera má 216 500 poistencov do 18 rokov, o väčšinu z nich sa už stará od ich útleho veku. Uzatvára zmluvy s kvalitnými pediatrami, nemocnicami, špecializovanými ústavmi a ďalšími zdravotníckymi zariadeniami pre deti.  Okrem toho pripravila program VÝHODY, zameraný najmä na rodiny. Vďaka nemu rodičia získajú zľavnený prístup k zdravotnej starostlivosti, ako aj k viacerým produktom a službám určeným pre zdravie ich dieťaťa i celej rodiny. Viac informácií o výhodách nájdete na vyhody.dovera.sk.   

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár