Detská pohotovosť na Kramároch má vynovené priestory

SITA 0

Detská pohotovosť na Kramároch v Bratislave má vynovené priestory, otvorené od 26.05.2009

„Pochmúrne ambulancie strategicky vymenili za niekoľko susedných, hneď pri vchode do nemocnice. Ambulancie a čakárne budú vybavené germicídnymi žiaričmi zabezpečujúcimi zdravšie prostredie,“

informovala agentúru SITA hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Čižmáriková. Pre malých pacientov sú tiež pripravené aj nové polohovateľné lôžka a vyšetrovacie stoly.

Úprava týchto priestorov je pritom prvým krokom v budovaní oddelenia Urgentného príjmu v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou (DFNsP). Po dobudovaní by tu mali byť napríklad aj ambulancie Ústavnej pohotovostnej služby – chirurgická, pediatrická a ušno-nosovo-krčná.

Lekárska služba prvej pomoci v Detskej fakultnej nemocnici na Kramároch funguje od roku 2005. Mesačne ju navštívi okolo 1 100 detských pacientov. K dispozícii je deťom do 18 rokov každý deň od 19:00 do 7:00 ráno. Počas dňa až do 15:00 zabezpečujú nepretržitú starostlivosť v rámci Detskej pohotovosti klinické ambulancie, do 19:00 Ústavná pohotovostná služba.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...
Author image

Eva Pavlíková

Do tejto stránky som sa prerodila. Postupne - pôrodmi mojich štyroch detí. A tak sa na svet pozerám očami rodiča. Čo na mysli, to na klávesnici.

články autora...

Pridaj komentár