Denné tábory v lete budú

Petra 1

Tento školský rok neprebehol podľa zabehnutých schém, o to viac deťom chýbajú kamaráti, komunita. Ideálnym spestrením prázdninového programu môžu byť denné tábory.

V OZ Preliezka sa deti stávajú parkouristami, zoológmi, vodákmi, mladými dámami aj futbalistami. Rozvíjajú svoje schopnosti hravou formou a získavajú nové priateľstvá. Na portáli www.dennetabory.sk  je široký výber programových táborov pre chlapcov aj dievčatá vo veku od 4 do 14 rokov, aj rozšírená ponuka táborov s označením MINI pre deti od 4 do 6 rokov.

Občianske združenie Preliezka pripravuje letné denné tábory už 17 rokov. Najlepším dôkazom toho, že to robia dobre a s veľkým srdcom, sú pozitívne referencie od rodičov a ich spokojných detí, ktoré sa k nim opätovne vracajú. Tento skúsený organizátor nechcel sklamať ani tento rok, preto sa flexibilne prispôsobil novým podmienkam.

„Vzniknutá situácia v súvislosti so šírením vírusu zasiahla takmer všetky oblasti nášho každodenného života. Keďže na našom dobrom mene pracujeme roky a získanú dôveru si veľmi vážime, nechceme sklamať ani v týchto, pre všetkých náročných časoch. Ponuku sme rozšírili aj o programy s označením MINI pre menšie deti od 4 do 6 rokov. Prvýkrát prinášame aj možnosť vytvoriť si rezerváciu teraz, zaplatiť potom. Akceptujeme teda rezervácie bez preddavku, úhradu za tábor stačí zrealizovať 14 pracovných dní pred začiatkom vybraného turnusu,“ hovorí Michal Moško, MBA, generálny sekretár OZ Preliezka.

Na úhradu môžu rodičia využiť aj rekreačné poukazy alebo benefitné karty „Touto cestou by som rád ubezpečil všetkých rodičov, že v našich táboroch urobíme pre bezpečnosť ich detí maximum. Vo všetkých táboroch budeme klásť mimoriadny dôraz na dodržiavanie opatrení v súlade s protiepidemiologickými pravidlami. Okrem dôkladnej sanitácie priestorov dvakrát denne budeme dbať na pravidelné umývanie rúk, používanie dezinfekcie a dodržiavanie všetkých nariadení UVZ. Konkrétne hygienické aktivity sa budú odvíjať aj od typu činnosti a priestoru, v ktorom bude program tábora realizovaný,“ dodáva M. Moško.

Ako vybrať tábor

Ako správne vybrať tábor, na čo sa zamerať, radí detská psychologička Jana Kolláriková:
„Pri výbere tábora odporúčam rodičom prihliadať na preferencie a záujmy dieťaťa, netreba mu vnucovať niečo, k čomu neinklinuje. Čas, ktorý dieťa strávi mimo domova, by si malo vychutnať, cítiť sa dobre, nadväzovať nové priateľstvá a zažívať dobrodružstvá, na ktoré bude ešte dlho spomínať. Pre menšie a citlivejšie deti sú vhodné denné tábory, keď je eliminovaný  stres z odlúčenia. Program počas dňa majú deti vyplnený zmysluplnými aktivitami a večer sú opäť doma so svojimi rodičmi. Pri hľadaní vhodného tábora vyberajte v prvom rade  zodpovedného organizátora s dlhoročnými skúsenosťami, získajte referencie od iných rodičov a výsledkom budú spokojné a šťastné deti.“

Pestrá ponuka

Ponuka denných táborov OZ Preliezka napriek vzniknutej situácii nie je o nič chudobnejšia, naopak, deti sa môžu tešiť aj na novinky. Medzi najobľúbenejšie táborové programy patria:

Kočky v pohybe
Tábor je určený pre všetky mladé slečny, ktoré milujú pohyb a tanec. Hravou formou sa naučia pohybovým zručnostiam mažoretiek a baletiek, základom gymnastiky, etikety, správnemu držaniu tela. Súčasťou je aj výroba strapcov či sukničiek.

Parkour
Počas piatich dní sa deti pod vedením profesionálov zo Skill Lab naučia prekonávať prekážky, freerun, akrobaciu, preskoky a mnoho ďalšieho. Vyskúšajú si lukostreľbu pod dohľadom profesionálov, budú objavovať petržalské bunkre a nebude chýbať ani návšteva kúpaliska.

Tvorivý svet MINI
K najprirodzenejším vlastnostiam dieťaťa patrí tvorivosť, spontánnosť, zvedavosť a záujem     o všetko nové. Tento denný tábor je zameraný na rozvíjanie detskej fantázie. Usmerňovaná detská aktivita podporuje zodpovednosť detí, ich myslenie aj nápady. Hravou a zároveň náučnou formou si deti osvoja rôzne výtvarné a umelecké techniky, pričom rozvinú a mnohokrát práve objavia svoj prirodzený talent.

Tip na novinku:

Futbalové talenty Ľubomíra Moravčíka

Pod dohľadom skúseného trénera sa deti hravou formou naučia rôzne triky z futbalového umenia Ľubomíra Moravčíka. Nádejní futbalisti od 6 rokov sa zdokonalia v prihrávkach, herných kombináciách a loptu ihriskom môžu po pár dňoch viesť ako profesionáli. Program je doplnený o veselé naháňačky a hry. Okrem futbalových tréningov si budú môcť vychutnávať radosť z hry, tímového nasadenia a nezabudnuteľný pocit, keď padne góóól. Na záver týždňa čaká mladé talenty finálový turnaj a odmeny za najlepšie mužstvo, najlepšieho hráča aj najlepšieho strelca.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Komentáre k článku

  1. moje na tabor nepojdu. POjdu k mojim rodičom a myslím si, že tam s kamaratmi budu každy den travit bicyklovaním, kolobežkovaním a som rada, že si užiju

Pridaj komentár