Daruj Mikuláša

redakcia 0

Máte doma sladkosti , ovocie, orechy a iné dobrotky , čo by potešili detskú dušu? Prineste ich do MC Klbko. Dáte tak šancu deťom, ktoré by inak žiadny mikulášsky balíček nedostali.

foto: RC Klbko

Balíček pre deti zo sociálnych ubytovní

Zbierka sladkostí pre deti je pilotným projektom mamín z RC Klbko, jeho iniciátorkou je Jana Žilecká, ktorá nám o podobných aktivitách RC Klbko prezradila viac:

„Podobné akcie robíme stále, rôzne zbierky pre charitatívne účely, napr. pre Levoču (útulok Sv. františka). Robíme pomoc aj  pre sociálnu ubytovňu Fortuna, zbierku školských potrieb, zbierku novorodeneckého oblečenia, sviečku pre nenarodené deti. 

Okrem väčších zbierok sa na nás obracajú aj ľudia s prosbou o konkrétnu pomoc, ak sa ocitli v zlej životnej situácii. Pre nich robíme konkrétne zbierky, podľa toho, čo potrebujú (kočík pre ďalšie dieťatko, oblečenie a topánky, potraviny, hygienické potreby a pod….)

Akciu „Daruj Mikuláša“  robíme len prvý rok a zamerali sme sa na dva domy v našej lokalite (Dúbravka, Karlova Ves), a to na centrum sociálnych služieb Náruč záchrany a sociálnu ubytovňu Fortuna. Máme nahlásených cca 150 – 180 detí.“

Ak chcete podporiť túto aktivitu RC Klbko, tak sladkosti zbierajú do 4.12. a na Vianočnom bazári  v nedeľu 1. 12. v kostole Sv. Františka.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár