Chcete zlepšiť svoje okolie? Zapojte sa do iniciatívy dm {spoločne}

pr 0

V iniciatíve dm {spoločne}, ktorá spája ľudí túžiacich spraviť svet lepším miestom, predstavujeme projekty, ku ktorým môžete priložiť pomocnú ruku.

Do iniciatívy s uzávierkou 17. februára 2019 sa zapojilo viac než 226 projektov z celého Slovenska. Spolupracovníci dm ohodnotili všetky projekty, z ktorých odborná porota s prihliadnutím na bodovanie spolupracovníkov následne vybrala 124 z nich, ktoré posunula do finálneho výberu. Do finále sa dostalo 35 projektov, ktoré okrem pomoci v podobe účasti dobrovoľníkov z radu spolupracovníkov a zákazníkov dm na projekte, získajú aj finančný príspevok v hodnote 1 000 €. Projekty boli vybrané tak, aby zlepšili každodenný život na celom Slovensku.

Zastúpenia majú preto všetky kraje – od západného Slovenska, cez stredné až po východ. 

Ak pochádzate z Bratislavského kraja, ako dobrovoľníci môžete spoluorganizovať cyklus rodinných podujatí Tančiarnička, ktoré spája umenie, zábavu, vedomosti i poznatky o folklóre. Taktiež prostredníctvom tanca a tanečných hier priaznivo pôsobí na rozvoj pohybových zručností a návykov.

V Trnavskom kraji hľadáme dobrovoľníkov, ktorí nám pomôžu obnoviť malú časť trnavského cukrovaru, aby slúžila ako oddychová zóna a zároveň priestor pre večerné kultúrne podujatia, hudobné vystúpenia či filmové večery.

Z východného Slovenska sme spomedzi zaujímavých projektov vybrali festival Keramika open air. Je to prostredie plné tvorivých zážitkov, kde deti môžu pretvárať nielen hlinu, ale čiastočne aj svoj život, nachádzať samých seba a svoje talenty. Ak to nemáte ďaleko, nie je nič ľahšie, ako sa zapojiť k dobrovoľníkom na tomto projekte. 

V neposlednom rade môžete pomôcť zrevitalizovať turistický chodník Ochtinskej aragonitovej jaskyni v Košickom kraji. Je svetovým unikátom, no napriek tomu je v súčasnosti pre svoju neudržiavanosť len veľmi málo používaný. Preto jeho obnova prispeje k väčšej návštevnosti a zatraktívneniu jaskyne.

Pomôžte pri realizácii projektov

Prichádza čas, keď sa aj vy môžete zapojiť a zlepšiť život vo vašom okolí. Pri realizácii každého víťazného projektu potrebujeme dobrovoľníkov, ktorí budú priamo na mieste pomáhať s realizáciou víťazného zámeru. Každá pomoc sa počíta, nájdite si projekt vo vašom okolí a pomôžte zlepšiť život vo vašom regióne. 

www.dm-spolocne.sk

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...