Ako sa vyhnúť predvianočnému stresu?

Mišo Ondrus 2

Vianoce sa nezadržateľne blížia. Nezabudnite preto objednať darčeky v predstihu. Iba tak budete mať garanciu, že ich budete mať v pohodlí domova riadne a včas. Ukážeme vám ako na to.

1.    Pripravte si zoznam darčekov

Aj vďaka koronavírusu nakupovanie vianočných darčekov bude iné. Väčšina z nás vymení túlanie sa po obchodoch za kliknutie na webové stránky najrôznejších e-shopov. Na internete môžete stráviť celé hodiny prezeraním stoviek položiek. Odporúčame vám  preto urobiť si nákupný zoznam darčekov. Vypíšte si mená každého, komu na Vianoce chcete niečo darovať. Ku každému menu pripíšte návrhy darčekov. Získate tak jasný a jednoduchý návod ako postupovať pri nakupovaní. Rovnako sa tak vyhnete tomu, že by ste kúpili niečo bez rozmyšlania.

2.    Určite si rozpočet

Reálne zhodnoťte vaše finančné možnosti a podľa nich navrhujete jednotlivé darčeky pre vašich blízkych. Nespoliehajte sa na vianočné odmeny, ktoré tento rok nemusia prísť. Ak uvažujete nad úverom, dobre si prepočítajte úrok a prečítajte si podmienky jeho splácania. Rodinný rozpočet môže odľahčiť aj to, ak nebudete podliehať módnym trendom. Vyberte si darčeky, ktoré sú praktické, vašich blízky ich počas roka využijú alebo spotrebujú. Nezabúdajte, že vianočná pohoda nie je viazaná na hodnotu darčeka, ale na radosť, ktorú ním vykúzlite.

3.    Vyberte si overené e-shopy

Pri nákupe na internete buďte obozretný. Existuje totiž viacero neserióznych predajcov, ktorí vám objednaný tovar nedodajú, alebo majú problém vyplatiť peniaze pri vrátení tovaru. Pred nákupom na internete si dobre preverte predávajúceho. Odporúčame vám nakupovať od overených predajcov. Jedným z poznávacích znakov je aj logo Zásielkovne na ich stránke. „Dlhodobo spolupracujeme s vybranými-eshopmi, ktoré majú stovky spokojných zákazníkov a dobré referencie,“ konštatuje Alexander Jančo, chief executive officer Zásielkovne na Slovensku.

4.    Nakupujte s predstihom

Ak sa chcete vyhnúť predvianočnému stresu, nakupujte darčeky pre vašich blízkych s predstihom. Doručovatelia zásielok sú každoročne pred koncom roka plne vyťažení. Každý z nás totiž hľadá niečo čím potešiť rodinu či priateľov.  Ak si objednáte tovar s doručením cez Zásielkovnu do 18. 12. 2020 garantujú vám dodanie na výdajné miesto ešte pred Vianocami.  Nenechávajte si tak nákupy na poslednú chvíľu.

 

5.    Vymeňte kuriéra za výdajné miesto

Predvianočný zhon je neraz v znamení neustálych vybavovačiek. Mnohí z vás nemajú čas celý deň netrpezlivo čakať kuriéra kedy donesie sľúbený balík, alebo povaha vašej práce nedovoľuje odísť z pracoviska a osobne si ho vyzdvihnúť.

„Vymeňte tento stres za vyzdvihutie balíka na niektorom z viac ako  1 100 výdajných miest Zásielkovne. Je len na vás či si ho vyberiete za rohom kde pracujete, alebo blízko vášho bydliska. Je to pohodlné, rýchle a bez zbytočného čakania na kuriéra či v rade na pošte,“ konštatuje Alexander Jančo, chief executive officer Zásielkovne na Slovensku.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

  1. Aj 4 000 jablk by sa niekomu zišli, ale nie tie položené na ceste.

    Je normalne ked niekto urobi druhemu čaj,či cez deň či v noci- alebo aj pred večerom do flaše,na noc- To je jedno do akej šaalky- či je to zdravemu či menej zdravemu. :/ Šalka sa da umyť.

Pridaj komentár