Večer Grassroots futbalu ocenil aj hráčov McDONALD’s CUPU za rok 2018

ts 0

V nedeľu večer 24. februára 2019 sa opäť rozdávali ocenenia počas slávnostného galavečera Grassroots futbalu za rok 2018. Svoje ceny si prišli prevziať aj šikovní hráči McDonald´s Cup Alžbeta Pažítková a Adam Rajnoha. 

foto: McDonald CUP

 

Školský turnaj  McDonald´s Cup

Slovensky futbalový zväz v rámci svojho Grassroots programu podporuje rôzne formy futbalu. Školský postupový turnaj McDonald´s Cup patrí už dlhé roky medzi projekty tohto programu a je jediný vo vekovej kategórii žiakov do 10 rokov pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Počas galavečera si prevzali svoje ocenenia aj dvaja malí futbalisti jubilejného 20. ročníka McDonald´s Cupu.

V kategóriách chlapcov a dievčat do desať rokov sa o víťazoch rozhodovalo na základe výkonov počas Majstrovstiev Slovenska v júni 2018. Najlepších hráčov a hráčky vyhodnotil organizačný výbor turnaja zložený zo zástupcov technického úseku Slovenského futbalového zväzu.

Prvou oceňovanou kategóriou boli TALENTY. Organizátori vyhodnotili víťazov v školských súťažiach McDonald´s Cup (U10 do 10 rokov) a Školský pohár (U13 do 13 rokov) a víťazov troch kategórií v klubových súťažiach (od 15 do 19 rokov) v sezóne 2017/2018.

Významné ocenenie si ADAM RAJNOHA zo Základnej školy Klačno v Ružomberku  prevzal z rúk Petra Halaja, regionálneho koordinátora tréningového procesu športovo talentovanej mládeže SFZ pre SsFZ.

Adamov školský futbalový tím v minulom ročníku McDonald´s Cupu veľmi úspešne prešiel všetkými kolami až na Majstrovstvá Slovenska v Poprade. Šikovní Ružomberčania sa dostali do finále a obsadili striebornú priečku, ako druhá najlepšia základná škola spomedzi 948 prihlásených slovenských škôl. Adam bol zároveň vyhlásený za najlepšieho hráča MS.

foto: McDonald CUP

Z ocenenia SFZ Talent roka 2018 sa Adamko veľmi tešil. A nielen sám. Na galavečer sa ponáhľal z futbalového sústredenia a zápasu v Korni spolu s hrdými rodičmi a starým otcom. Futbal hrá už päť rokov, chce v ňom úspešne pokračovať. Jeho futbalovým vzorom je Eden Hazard. Keby si mohol vybrať, v budúcnosti by najradšej hral za anglický futbalový klub Liverpool FC.

Adamova rodina šikovného syna zo všetkých síl podporuje, no namiesto upršaného Anglicka by ho radi videli hrať v slnečnom Taliansku, kde by sa za ním možno aj presťahovali.

ALŽBETE PAŽÍTKOVEJ zo Základnej školy Mládežnícka, Košice – Šaca odovzdala cenu Natália Látal Mackovičová, zástupkyňa SFZ pre ženský futbal.

Družstvo Alžbetkinej základnej školy sa ako víťaz košického krajského kola rovnako prebojovalo na Majstrovstvá Slovenska do Popradu. Ich futbalový tím sa držal veľmi dobre, no tesne minul semifinále, obsadili štvrté miesto. Šikovná Alžbetka sa dostala na turnaj McDonald´s Cup vďaka povinnej aktívnej účasti dievčat v každom družstve a v každom zápase. Na finále v Poprade ju vyhlásili za najlepšiu zo 16 hráčok.  

foto: Mc Donald CUP

Ani ona počas galavečera neskrývala nadšenie a radosť zo svojho ocenenia. Bola by rada, keby sa ešte viac dievčat rozhodlo hrať futbal. Je to podľa nej skvelý šport. A čo odporúča dievčatám, ktoré by to chceli vyskúšať? Dať sa toho a trénovať!  No určite pritom nezanedbávať ani školu.

Alžbetka sa futbalu venuje od svojich piatich rokov, v turnaji bude hrať ešte aj v tomto  školskom roku. Pažítkovci, rodičia aj dvaja bratia, sú športová rodina, žijú medzi tréningami a zápasmi. Tešia sa, že Betku futbal baví a prináša pozitívne výsledky. Sú to jej najvernejší fanúšikovia.

Okrem talentovaných jednotlivcov školských súťaží zástupcovia SFZ ocenili najlepších trénerov, rozhodcov, projekty a aktivity Grassroots SFZ, ďalších futbalistov a futbalistky, reprezentujúcich Slovensko, od mládeže až po dospelých.

Viac informácií ku galavečeru nájdete na webovej stránke Slovenského futbalového zväzu.

21. ročník turnaja McDonald´s Cup

 

Turnaj McDonald´s Cup vďaka zlepšujúcemu sa počasiu vytiahne na ihriská všetky prihlásené základné školy. V 21. ročníku si zmeria sily medzi sebou 966 školských družstiev celého Slovenska.

 

Do 4. mája 2019 sa postupne odohrajú predkolá: kvalifikačné a regionálne kolá, spolu s okresnými kolami. Víťazi okresných kôl postúpia do krajských kôl, budú sa konať v krajských mestách od 14. mája do 23. mája 2019. Majstri ôsmich krajov sa stretnúť aj tento rok v Poprade, na trávniku Národného tréningové centra SFZ, na dvojdňových Majstrovstvách Slovenska.

HARMONOGRAM TURNAJA:
KOLO TERMÍN
Prihlasovanie do turnaja do 31.10.2017
PREDKOLÁ: Školské a kvalifikačné kolá, Regionálne kolá do 23.3.2018
Okresné kolá do 4.5.2018
KRAJSKÉ KOLÁ:
kraj mesto deň / dátum KK
BA Bratislava utorok 14.5.2019
BB Banská Bystrica streda 15.5.2019
KE Košice štvrtok 16.5.2019
PO Prešov piatok 17.5.2019
ZA Martin pondelok 20.5.2019
TN Trenčín utorok 21.5.2019
TT Trnava streda 22.5.2019
NR Nitra štvrtok 23.5.2019
FINÁLE – MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA:
PO Poprad – Národné tréningové centrum SFZ štvrtok – piatok 6. – 7.6.2019

 

O nových majstroch sa rozhodne v Poprade

V Poprade sa 7. júna 2019 rozhodne o nových majstroch Slovenska McDonald´s Cupu pre školský rok 2018/2019. Víťazi okrem cien a darov od športových partnerov turnaja získajú aj hlavnú cenu – výlet na veľký zahraničný futbalový zápas na jeseň 2019.

Krásne ceny majú šancu vyhrať aj malí futbalisti, ktorých tímy na trávnikoch a ihriskách budú mať menej šťastia. Tri najobľúbenejšie školské tímy sa môžu tešiť na 5-dňový futbalový kemp na Slovensku, na lístky na zaujímavý zápas na niektorom slovenskom štadióne a GoPro kameru.

Prihláste svoj futbalový tím do sprievodnej online súťaže SRDCOM SPOLU na webe McDonald´s Cupu!

Vytvorte na www.mcdonaldscup.sk  v kapitole Tímy profil svojho družstva. Po vytvorení profilu môžu vaši fanúšikovia (spolužiaci, pedagógovia, rodiny a kamaráti) posielať vášmu tímu odkazy, fotky a videá a podporiť vás odkazom, fotkou či videom. S každým novým odkazom sa váš tím stáva obľúbenejším a postupuje v rámci súťaže. Víťazi budú vyhlásení počas Finále turnaja v Poprade, 7. júna 2019.

Viac informácií o priebehu turnaja nájdete na www.mcdonaldscup.sk.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár