Svoje sily si na ŠKODA BIKE OPEN TOUR maratóne zmeralo už viac ako 1500 bajkerov

pr 0
Advertisement

Dva preteky za nami a tri pred nami! To je bilancia cyklistických pretekov ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019. Vo Svätom Jure (okr. Pezinok) počas soboty, 13. apríla, odštartoval prvý zo série pretekov a v Hronseku (okr. Banská Bystrica) sa uskutočnilo druhé kolo pretekov, ŠKODA Vlko Hron MTB.

Na oba štarty sa dokopy postavilo už viac ako 1500 bajkerov, ktorých neodradilo ani nepriaznivé počasie. Najbližšie si svoje sily môžu bajkerov zmerať už 25. mája v Levoči. 

Na prvých pretekoch zo série ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019 vo Svätom Jure dorazilo úspešne do cieľa 802 pretekárov. Dokázali spolu zdolať 30 236 kilometrov. Najmladší účastník mal 8 rokov, najstarší 68, čo ukazuje, že tieto preteky sú naozaj pre všetkých náruživých bajkerov.

Na pretekoch v Hronseku bola aj napriek predpovedi počasia, ktorá hlásila dážď, rekordná účasť a tí, ktorí sa zúčastnili, určite neľutovali. Na štart sa postavilo dokopy až 773 pretekárov. Najviac súťažiacich prejavilo záujem o trasu dlhú 27 km. Okrem slovenských účastníkov spoznávali krásy Horehronia aj bajkeri z Maďarska, Rakúska, Poľska či Českej republiky.

Na všetkých piatich pretekoch ŠKODA OPEN BIEKE TOUR si na svoje prídu aj rodiny s deťmi.
Cieľom je motivovať rodičov, aby strávili víkend spolu s deťmi aktívne. Atmosféra skutočných pretekov ponúka deťom jedinečné zážitky.

Budú môcť súťažiť ako ozajstní pretekári so svojim štartovným číslom, na skutočnej pretekárskej trase a v profesionálnych podmienkach. V kategórii Family štartujú spolu 1 dospelý a 1 dieťa vo veku od 8 do 14 rokov. Štartovné pritom platí iba dospelý člen tímu.

 

Preteky, ktoré myslia aj na prírodu

Jedným z najväčších potešení pretekov ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019 je pohyb v nádhernej prírode. Organizátori zvolili zelenší prístup počas celého priebehu série. Jednorazový plastový riad nahradili poháre a misky z kompostovateľného materiálu či drevené vidličky, ktoré sa vždy zbierajú do vriec na kompostovateľný odpad.

Rovnako igelitové štartovacie tašky nahradili textilné vaky a letáky sú vytlačené na recyklovanom papieri. V Hronseku sa počas pretekov podarilo týmito opatreniami a aj vďaka ústretovosti návštevníkov udržať množstvo odpadu na rovnakej úrovni ako minulý rok aj napriek dvojnásobnému nárastu pretekárov.

Okrem toho na pretekárov v cieľoch čakalo množstvo šikovných vychytávok, ako napríklad cykloumyváreň, sprchy či úschovňa bicyklov. Pre návštevníkov boli tiež pripravené stánky s občerstvením, degustácia vín a ďalšie atrakcie pre deti.

Ďalšie preteky v Levočských vrchoch

Po dvoch úspešných pretekoch si bajkeri preveria svoje schopnosti po celom Slovensku ešte trikrát. Najbližším podujatím série ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019 bude ŠKODA MTB Maratón Levočské vrchy – Levoča, ktoré sa uskutoční 25. mája 2019 v Resorte Levočská dolina. Chýbať nebudú ani obľúbená kategória ŠKODA Family a kategória pre elektrobicykle. Nasledovať bude maratón v Rajeckých Tepliciach a celé podujatie vyvrcholí vo Svite.

Pre všetkých je pripravená ja záverečná tombola. Do súťaže o hlavnú cenu budú zaradení všetci bajkeri, ktorí sa zúčastnia najmenej na štyroch pretekoch série. Jeden  z nich sa tak bude môcť odviezť na novej ŠKODA FABIA COMBI so skvelou výbavou na cyklistické výlety.

Viac informácií o podujatí ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019 sa dozviete na stránke https://www.welovecycling.com/sk/sbot/ .

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár