Súčasná športová móda preferuje kvalitu

pr 0

Máte radi moderné oblečenie, lákajú vás módne trendy, no chcete, aby vaše odevy pri športovaní boli predovšetkým praktické? Prvým šťastným krokom sú ľahké, vzdušné, nepremokavé materiály a rovnako dôležitá je aj pohodlná športová obuv.

foto: dreamstime

Móda je fenomén, ktorý vplýva na takmer všetky ľudské aktivity. Azda najvýraznejšie sa aplikuje v oblečení, v obúvaní a v ďalších aspektoch ľudského výzoru. Móda je vždy ovplyvňovaná rôznymi trendmi a detailmi, ktoré sa neustále menia a neobchádza ani športovcov. 

Športové oblečenie

Žijeme v dobe, kedy je v športovej móde dovolené nosiť takmer všetko. Každý kúsok odevu však má pre športovca istý význam – od materiálu, cez strih, až po farbu. Mať vysoké nároky na kvalitu športového oblečenia sa vyplatí. Aktuálna športová móda praje ľahkosti a vzdušnosti. Je maximálne praktická a pohodlná – nepremokavá látka tvorí základ športového oblečenia. Odevy majú športovca chrániť, no zároveň mu majú umožňovať voľný pohyb. Na škodu nie sú ani krikľavejšie farby či reflexné prvky, ktoré pri zníženej viditeľnosti zvyšujú bezpečnosť.

Ak ste cyklisti, je jedno či máte športový, zjazdový alebo horský elektrobicykel, každý cyklistický drez či športová súprava, v ktorých športujete má byť predovšetkým pohodlná. Dnešné športové odevy charakterizujú elastické a funkčné materiály, ktoré sa dobre prispôsobujú postave. No dôležitý je aj pocit pri pohľade do zrkadla. Ak sa športovec vo svojom oblečení cíti príjemne, prejaví sa to aj na jeho výkonoch. V šatníku športovca by preto nemalo chýbať pekné a pohodlné oblečenie a v skrinke na topánky kvalitná športová obuv.

Športová obuv

Pokiaľ chcete, aby vám tenisky sedeli na nohe ako uliate, pri kúpe si všímajte nielen ich vzhľad a farbu, ale aj konštrukciu, materiál a zošitie. Kvalitná športová obuv má byť odolná, nohu má vhodne fixovať a telu poskytnúť stabilitu. Preto si športovú obuv do exteriéru vyberajte správne tvarovanú, mäkkú a vode odolnú. Tenisky voľte z priedušných materiálov, ktoré nohám zabezpečia nielen pohodlie, ale aj prostredie bez vlhkosti. Pokiaľ máte citlivé, alebo ploché nohy, nevhodná obuv môže spôsobiť rôzne poškodenia nielen nôh, ale aj chrbtice. Tvrdá, malá, krátka, úzka či príliš tesná obuv môže zapríčiniť chybné držanie tela, aj deformity kostry chodidla. Dôležitá je správna veľkosť, vyhovujúci tvar a mäkká podrážka. Na škodu nie sú ani vložky, ktoré majú priaznivý vplyv nielen na šľapy, ale aj na klenby nôh. Športová obuv, ktorá dokonale sedí na nohách, ktorá netlačí a neomína je pre každého športovca základným pilierom jeho športových úspechov.    

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár