Stretli ste sa už s elektrokolobežkami? Je to nový letný hit

PR 0

O čo ide?

Ako je z názvu zreteľné, ide o kolobežky, ktoré sa na prvý pohľad veľmi nelíšia od klasických, ale ich súčasťou je elektromotor, akumulátor a regulátor rýchlosti v riadidlách.

Medzi sebou sa rozlišujú niekoľkými hlavnými parametrami:

  • Výkon motora sa pohybuje v rozmedzí 250 až 500 wattov
  • Maximálnu rýchlosť dosahujú od 10 do 35 kilometrov za hodinu      
  • Dojazd ovplyvňuje kapacita batérie, ktorá môže byť až 13Ah   
  • Nosnosť je bežne na úrovni 100-120 kilogramov, vďaka čomu si ju môžu bez problémov užiť aj dospelí

Elektro kolobežky sa dajú samozrejme variovať rôznymi farbami alebo druhmi kolies tak, aby váš stroj najviac vyhovoval vašim požiadavkám. Prípadne je k dispozícii aj prídavné sedlo pre ešte väčšie pohodlie.

Kolobežky sa dočkali svojho návratu medzi populárne dopravné prostriedky v uliciach miest. Stále viac ľudí rôzneho veku sa na kolobežkách prepravuje do práce alebo školy.

V súvislosti s tým sa na trhu objavili aj tzv. vylepšené verzie – elektrokolobežky.

Ako ju vybrať?

Aby ste pri výbere získali tú správnu, ktorá vám bude dlho prinášať radosť, je dôležité myslieť na niekoľko vecí, ako napríklad spôsob využitia (platí však, že elektrokolobežky sú vhodné primárne do mesta).

Ďalej je to typ brzdy. Elektrické kolobežky štandardne využívajú nášľapnú zadnú brzdu v kombinácii s elektrickou brzdou v riadidlách.

Pre pohodlnú jazdu je dôležité mať tiež správne nastavenú výšku riadidiel. Pre dospelých je to zväčša 90-110 centimetrov, pre deti okolo 70 cm.

V inSPORTline nám ide nielen o to, aby ste dostali špičkové produkty, ktoré vám budú slúžiť čo najdlhšie. Rovnako podstatné je pre nás, aby ste pri výbere a nákupe mali tú najprofesionálnejšiu a najpriateľskejšiu pomoc. Preto sa na nás nebojte obrátiť s akýmkoľvek dotazom.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár