Rýchla chôdza rýchlo pomáha

PR 5

Aktívny životný štýl a športovanie sú základom vitálneho a zdravého života každého človeka. Možno si niekedy povieme, že aktívne športovanie nie je pre nás a niekedy nás začiatku predstava pravidelného intenzívneho športu odradí. Čo tak skúsiť to inak.

Ako? No predsa pomaly. Niekedy je totiž dobré začať pomaly, postupne až potom krok za krokom pridávať na intenzite našich športových aktivít. Dobrým začiatkom môže byť aj takzvaná rýchla chôdza. Hovorí sa je aj i nordic walking.

O čo ide?

Najprv si povedzme, o čo nejde. Nejde iba o nejakú krátku prechádzku nedeľu poobede, ani o pravidelnú cestu z a do práce. Rýchla chôdza je samostatnou, prakticky už športovou disciplínou. Vyzerá síce jednoducho, ale ide o pomerne intenzívnu a zároveň aj pomerne efektívnu športovú aktivitu a budete veľmi prekvapení, ako rýchlo a ako efektívne rýchla chôdza funguje. Vďaka pravidelnej rýchlej chôdzi získame kondíciu a vytrvalosť a zároveň aj na tak očakávanú optimalizáciu telesnej hmotnosti.

Ako začať?  

Po prvé – vyberte si čas. Aj keď to možno znie ako jednoduchá prechádzka, hneď na začiatku si treba povedať že chôdza je pre mňa športová aktivita a preto si na ňu treba vyhradiť čas rovnako ako to robia ľudia, ktorí chodia na tréningy do fitness centra. Na začiatku odporúčame dve „tréningové“ dávky do týždňa. Pripomíname ale, že ide o intenzívnu chôdze, nie prechádzku. Ideálny čas je hodina až a pol.

Po druhé – naplánujme si miesto – trasu, kam pôjdeme. Výhodou tejto športovej aktivity je, že sa môžeme počas tréningu dostať n miesta, na ktoré bežne nemáme čas. Či už ide o potulky mestom alebo blízkou i vzdialenejšou prírodou. Po tretie – cvičenie si spríjemnime. Spríjemniť si náš pravidelný tréning môžeme rozličnými spôsobmi. Hudba v slúchadlách, svieži vzduch a atraktívne výhľady alebo ten správny partner do tandemu. V každom prípade platí, že to, čo robíme radi robíme aj často.

Nezabudnime na svoje telo

Ak ste sa naozaj rozhodli aktívnejšie športovať, nezabudnite na to, že vaše telo bude potrebovať viac ako doteraz. Telo potrebuje viac energie a preto musíme byť pripravený na chvíľu, kedy bude treba siahnuť po zásobách. Dôležitý je samozrejme aj pitný režim a v neposlednom rade aj dopĺňanie vitamínov a minerálov, o ktoré pri aktívnom výkone prichádzame. Jedným z nich je aj magnézium – minerál, ktorý je vhodné pri intenzívnom športovaní dopĺňať.

Ak siahnete po magnéziu, zvážte také, ktoré vďaka prirodzenému nosiču zvyšuje jeho efektívne vstrebávanie a nezaťažuje organizmus. Veľmi užitočným nosičom je kyselina orotová. Jej asi najväčšou výhodou je, že je prirodzeného, biologického pôvodu. Nachádza sa totiž v zelenine, alebo aj v klostre a mlieku a naše telo si tak s ňou vie veľmi dobre poradiť. Na trhu je viacero magnézií, ktoré si môžeme kúpiť v lekárňach. Jedným z nich je aj Magnerot® od nemeckej spoločnosti Wörwag Pharma. Je to zároveň jediné magnézium s dihydrátom magnéziumorotátu, teda s kyselinou orotovou. Dostanete ho v každej dobrej lekárni.

Magnerot® je liek na vnútorné použitie s obsahom dihydrátu magnéziumorotátu. Pred užitím lieku si pozorne prečítajte príbalovú informáciu a poraďte sa s lekárom alebo lekárnikom

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 3,00 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

  1. ovela radšej mam bicyklovanie. Je to pre mna top relax po práci a ked budem staršia, kupim si elektrobicykel

  2. tiež som radšej za bicykel, alebo v poslednom čase sa mi pači aj kolobežkovanie. Je to top relax po práci a vypnutie od všednych problemov

Pridaj komentár