Róbert Boženík ukáže deťom, ako sa hrá futbal

Marcela Beňová 0

Aj tento rok sa žiaci základných škôl môžu tešiť na turnaj McDonald´s Cup. 22. ročník odštartoval spoločne s prvým školským dňom a do konca októbra sa na obľúbené športové podujatie prihlásilo 942 základných škôl z celého Slovenska.

Mc Donald´s CUP

Nová tvár McDonald´s Cup

McDonald´s Cup 2019 so sebou prináša niekoľko zmien. Novou tvárou turnaja 22. ročníka sa stal mladý talentovaný futbalista Róbert Boženík, ktorý v tejto úlohe prevzal štafetu po Marekovi Hamšíkovi.

Róbert Boženík je aktuálne najmladším hráčom slovenskej A reprezentácie a svoj športový sen začínal na školských turnajoch a súťažiach. Ešte pred maturitou sa mu podarilo získať cenu za najlepšieho hráča staršieho dorastu za sezónu 2017/2018, o rok neskôr zas prvé miesto v ankete Objav ligovej sezóny.

Mladým športovcom, ktorí sa rozhodli zmerať si sily a šikovnosť v McDonald´s Cup, praje, aby futbal hrali najmä srdcom: „Venujte sa futbalu naplno, s radosťou a úsmevom. Majte svoje sny a choďte si za nimi.“

Aj organizátori turnaja veria, že talent Róberta Boženíka môže nadchnúť a inšpirovať mladých športovcov nielen k pohybu, ale aj tímovosti a súdržnosti.

Mc Donald´s CUP

Aj vďaka takýmto športovým akciám sa medzi tisíckami detí darí hľadať zaujímavé športové talenty a umožniť deťom, aby si k nielen k futbalu, ale aj k samotnému pohybu vytvorili celoživotný vzťah.

O víťazoch krajov sa rozhodne v máji

Základné školy na celom Slovensku mali možnosť prihlásiť sa do turnaja do konca októbra.

Až do 15. marca budú na jednotlivých školách prebiehať školské a kvalifikačné kolá. Po nich nasledujú okresné kolá, ktoré sa ukončia do 8. mája 2020.

O pár dní na to začína pre deti naozajstný futbalový sviatok. Najúspešnejšie tímy, ktorým sa podarí prebojovať až do krajského kola, budú bojovať o účasť v celoslovenskom kole.

Prvé krajské kolo prebehne 12. mája v Trnave a o deň neskôr aj v Nitre. 14. mája zabojujú o postup základné školy v Trenčíne a športový týždeň uzavrie krajské kolo v Martine, ktoré prebehne 15. mája.

Ďalšia kvalifikácia pokračuje 18. mája v Košiciach a 19. mája v Prešove. Posledné krajské kolá sa uskutočnia 20. mája v Banskej Bystrici a 21. mája v Bratislave.

Mc Donald´s Cup

Na finále McDonald´s Cup sa už tradične môžeme tešiť v Poprade v Národnom tréningovom centre SFZ, kde žiaci víťazných tímov zabojujú o hodnotné ceny 4-5. júna 2020.

Tou najkrajšou však určite budú spomienky, ktoré si z obľúbeného športového podujatia každý rok prinášajú.

Myšlienka McDonald´s Cup získava nových partnerov

Jedno z najúspešnejších športových podujatí pre deti má na Slovensku veľa priaznivcov. Každý rok skúšajú svoje šťastie aj talent nové školy.

Na ihrisku sa objavujú nielen nečakané talenty, ale aj súdržnosť, tímový duch a napriek tomu, že všetky deti túžia po výhre, vznikajú aj nové priateľstvá. Tréneri aj deti sa tešia, že na zápasoch vládne zdravá súťaživosť a dobrá atmosféra. Aj preto sa sem každý rok radi vracajú.

Za športovou súťažou, ktorú si obľúbili stovky škôl, stojí McDonald´s. Jednotlivé turnaje pomáha spoluorganizovať Slovenský futbalový zväz a celé podujatie prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu.

Mediálnymi partnermi sú My regionálne noviny, denník Korzár a Rodinka.sk. K športovým značkám Puma a Demišport, ktoré McDonald´s Cup tradične podporujú, sa pripojili aj noví partneri TOYETO a Intersport.

Značka TOYETO ponúka malým športovcom program, ktorý deti k spokojnému detstvu nevyhnutne potrebujú. Okrem pohybu by svoj voľný čas mali tráviť aj oddychom a hrou.

Aby tieto chvíle nepatrili len televízii a tabletu, prináša TOYETO deťom v každom veku množstvo interaktívnych originálnych hračiek zameraných na rozvoj predstavivosti či logiky, ktorým nebudú vedieť odolať ani starší súrodenci. 

Nápadité hračky sa prepracovaním líšia od ponuky na trhu, preto oslovujú deti v každom veku. Nielen malé ale aj tie väčšie na chvíľu vtiahnu do sveta fantázie a pomôžu im oddýchnuť si do každodenných školských starostí.

Otec so synom na ihrisku

Zaujímavé výsledky súvisiace so športom priniesol prieskum obchodnej siete Intersport. Až 77% Slovákov pokladá šport za dôležitú súčasť života a snaží sa vtesnať ho medzi iné aktivity.

Najväčšou prekážkou pre mnohých je dlhý pracovný čas, po ktorom nasledujú povinnosti doma. Až 68% opýtaných by preto ocenilo, keby ich k pravidelnému športovaniu motivoval zamestnávateľ napríklad formou zamestnaneckého benefitu.

Väčšina opýtaných si praje, aby sa aktívnemu pohybu venovali aj ich deti. Rodičom sa nepáči, ak ich voľný čas namiesto bicyklovania či plávania zaberajú sociálne siete.

Opýtaní sa tiež zhodli, že pri športovaní dávajú prednosť čerstvému vzduchu. Väčšina by sa aktívnemu pohybu venovala najradšej v prírode, kde si okrem príjemného prostredia užívajú aj pokoj a súkromie.

Šancu pridať pohyb do života predstavujú pre rodiny aj také aktivity ako športové turnaje. Otcovia môžu využiť popoludnie a vziať deti na ihrisko vyskúšať nové tenisky a precvičiť si futbal ešte pred zápasom. Aktívny spoločný čas dodáva deťom sebadôveru a veľa vzácnych spomienok.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...
Author image

Marcela Beňová

články autora...

Pridaj komentár