Pre učiteľov, telocvikárov aj do detských táborov. Online príprava na nový ročník McDonald´s Cup-u

PR 0

Posledný školský rok detským športovým krúžkom a turnajom neprial. Kvôli pandemickým opatreniam boli všetky, vrátane Majstrovstiev Slovenska vo futbale najmenších futbalistov McDonald´s Cup, pozastavené.

Organizátori turnaja však ostali s deťmi v kontakte aj počas náročných časov. McDonald’s spolu so Slovenským futbalovým zväzom a záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pripravili počas zimy sériu obľúbených tréningových videí na doma.

Dnes aktivitu rozširujú aj o skupinové tréningy, ktoré deťom predstavia slovenské talenty – futbalista Bony a herec Oliver Oswald.

Prvú sériu online tréningov pripravil McDonald’s Cup pod odborným vedením Slovenského futbalového zväzu ešte koncom februára tohto roka.

Zamerané boli na individuálne cvičenia detí, ktorými mohli zlepšovať svoju kondíciu, vytrvalosť a pomáhali im rozvíjať pohybové zručnosti v domácom prostredí. 

Prvá séria video tréningov  vznikla ako odpoveď na obmedzené stretávanie sa detí so svojimi kamarátmi a spolužiakmi. Pre deti sme preto pripravili jednoduché, zábavné a účinné aktivity, ktoré mohli cvičiť aj samé doma.

Dnes sú opatrenia už voľnejšie a povolené máme aj skupinové cvičenie. V druhej sérií online tréningov im tak prinášame efektívny návod na skupinové trénovanie a zlepšenie futbalových zručností na ihrisku alebo školskom dvore,“ hovorí Lucia Polačeková zo spoločnosti McDonald’s, ktorý unikátny postupový turnaj pre deti prvého stupňa základných škôl organizuje už 22 rokov ako McDonald’s Cup.

S prípravou na ďalší ročník turnaja by mali začať deti už teraz, aby sa dostali v nasledujúcom školskom roku do finále a zabojovali tak o titul Majstra Slovenska.

Budeme radi, ak naše tréningy pomôžu školákom zdokonaliť sa a stať sa rovnako šikovnými futbalistami ako sú naši hráči z videí, ktorým sme vďační za spoluprácu a ukážku ich talentu,“ dodáva.

Pre učiteľov, telocvikárov či lektorov aj do detských táborov

Všetky videá sú koncipované ako inštruktážny materiál pre pedagógov prvého stupňa základných škôl a učiteľov telesnej výchovy. Prinášajú im zrozumiteľný návod na prípravu hravej hodiny telesnej výchovy, ktorá je zameraná na futbal a konkrétnu vekovú kategóriu žiakov.

Videá sú tiež výbornou pomôckou pre vychovávateľky v školách, ktoré hľadajú pre deti zmysluplné súťažné aktivity v popoludňajších hodinách po skončení klasického vyučovania.

V lete ich zase využijú organizátori detských a športových táborov. Žiaci tak budú so svojim školským tímom skvele pripravení po lete nastúpiť do turnajového režimu.

V novej sérii skupinových tréningov si deti pod vedením svojich učiteľov a trénerov prejdú týmito šiestimi disciplínami:

  • Obchádzanie súpera
  • Prihrávanie a spracovanie lopty
  • Voľná hra, turnaje 1:1, 2:2. 4:4

Deti sa na McDonald’s Cup pripravovali už doma prostredníctvom našich individuálnych online video tréningov.

Aktuálne im prinášame ďalšiu možnosť na zdokonalenie pohybových schopností a futbalových zručností s loptou, tentoraz prostredníctvom tréningov s učiteľom, trénerom a najmä so spolužiakmi priamo na ihrisku, v telocvični alebo na školskom dvore,“ tvrdí koordinátor Grassroots futbalu SFZ Vladimír Lupták.

Spoznajte hviezdy videí

Druhou sériou tréningov učiteľov a malých futbalistov prevedie známy herec Oliver Oswald, ktorý sa v detstve tiež venoval futbalu. 

Ako dieťa som hrával vo futbalovom klube, pritrafili sa mi sem tam aj zranenia. Musím priznať, že taký talent ako majú hráči v našom tréningovom tíme McDonald´s Cupu, som na futbal nemal. Keď som v zápase strelil gól do vlastnej bránky, pochopil som definitívne, že sa musím venovať niečomu inému.“

Oliver má k futbalu stále blízko a veľmi rád si zahrá rekreačne. Určite bude sledovať aj ďalšiu hráčsku kariéru Bonyho a všetkých jeho šikovných spoluhráčov a spoluhráčok z McDonald’s Cup tréningov.

Nový ročník od septembra

Do posledného, prerušeného ročníka turnaja McDonald’s Cup  sa minulý rok prihlásilo až 650 základných škôl. I keď sa situácia výrazne zlepšuje, školy nemajú možnosť hrať súťaže s väčším počtom hráčov.

Organizátori turnaja sa preto rozhodli pre pokračovanie a zrealizovanie aktuálneho ročníka cez druhú sériu online video tréningov. Nový, 23. ročník McDonald’s Cup-u, bude vyhlásený v septembri, teda začiatkom školského roka.

Veríme, že tieto skupinové video tréningy inšpirujú a motivujú chlapcov i dievčatá, aby sa opäť naladili na hranie futbalu, prilákajú ich späť na ihriská a zároveň pripravia na futbalové zápasy v rámci nasledujúceho ročníka, počas ktorého nie je núdza o skvelé futbalové momenty a zážitky,“ dodáva Vladimír Lupták. 

Všetky aktuality ročníka a tréningové videá nájdete na webovej stránke turnaja www.mcdonaldscup.sk  v sekcii Video tréningy, videá a návody na youtube McDonald’s Cup SK a na facebookovom profile turnaja McDonald’s CUP – Slovenská republika.

Tréningy  nájdete na www.futbalsfz.sk  v sekcií Mládež a rozvoj na FB stránke Grassroots SFZ.

Alebo na facebookovom profile turnaja McDonald’s CUP – Slovenská republika.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...