Pre lepší výkon

pr 0

Zdá sa, že boom fitness a športovania nikdy nebol tak intenzívny, ako teraz. Celebrity aj obyčajní smrteľníci sa vzájomne inšpirujú a povzbudzujú k lepším výkonom a vypracovaným postavám – či už osobne, no stále viac aj prostredníctvom sociálnych médií.

V mestách vyrastajú nové fitnescentrá, formujú sa crossfit skupiny či verejné bežecké tréningy v parkoch. No čo ak sa vám nedarí chodiť do fitka alebo na pravidelné hodiny crossfit, lebo pracujete na smeny či sa doma staráte o malé dieťa? Je možné kvalitne si zacvičiť aj doma alebo sa treba spoliehať na pomoc osobného trénera? 

 

Sám sebe osobným trénerom

Našťastie, za kvalitným tréningom nikam nemusíte chodiť a poriadne si “dať do tela” môžete aj doma. Na internete nájdete mnoho tréningových programov, ktoré sú dostupné zdarma. Youtube je doslova encyklopédiou domáceho fitness. Bez poriadneho kardio tréningu to však ide len ťažko.

Nemusíte však rovno začať trénovať na maratón. Ideálnym pomocníkom je kvalitný krokomer, ktorý nezruinuje váš rozpočet, skvalitní váš tréning a dokáže aj poriadne motivovať. Krokomer okrem počítania krokov dokáže vypočítať, akú vzdialenosť ste v ten deň prešli a koľko kalórií ste spálili – v preklade, či si môžete dať ku káve koláčik alebo nie. Možno budete prekvapení, koľko kalórii spálite chodením v práci alebo pri prechádzke s kočíkom.

Fitnescentrum v obývačke

Ak sa vám však cnie za kardio strojmi vo fitnescentre, môžete si ich zakúpiť aj domov. Bežiaci pás či rotoped sú veľmi obľúbené pre ich efektivitu, stepper zas pre kompaktnosť rozmerov, ktoré vám umožnia si zriadiť domáce fitnescentrum bez toho, aby ste museli obetovať polovicu plochy spálne alebo obývačky. Aj výhovorkám bude už koniec – ak sa vám teraz nechce chodiť na tréning, lebo je zlé počasie, ste uťahaní z práce a práve sú na cestách do mesta zápchy. Počas obľúbeného seriálu vyskočíte na stepper alebo rozkrútite pedále rotopedu.  Varovanie – vaše domáce cvičenie a s tým súvisiaca dobrá nálada a vitalita môžu motivovať vášho partnera tak, že jeden fitnes stroj v domácnosti bude málo a čoskoro k nemu prikúpite ďalší.

Pokiaľ sa tak rozhodnete, tak sa pozrite na ponuku predajcu inSPORTline, kde nájdete všetko, čo by rozhodne nemalo v domácom fitness chýbať. 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár