McDonald´s Cup videotréning 04: Prihrávanie lopty

PR 0

Naše deti to nemajú práve ľahké: kvôli pandémii si nemôžu ísť len tak zakopať von na ihrisko s kamarátmi – nie je komu prihrať… Bez toho, aby si mohli nacvičovať prihrávky, nemôžu malí futbalisti rásť a zlepšovať sa.

McDonald’s Cup sa nezľakol ani tejto výzvy a zaradil tému „Prihrávanie lopty“ medzi svoje online tréningové videá pre malých futbalistov, na ktorých spolupracoval aj odborný garant turnaja, Slovenský futbalový zväz.

A aby povzbudil tých, ktorí prekonávajú samých seba a neprestávajú doma trénovať, prišiel McDonald’s Cup so súťažou, ktorá malých futbalistov určite poteší.

Shutterstock

Vedieť dobre prihrať loptu – základ pre každého futbalistu

Vedieť dobre prihrať loptu je pre každého futbalistu úplný základ. Že nemáš s kým si prihrať? Hlavu hore, pracujte s tým, čo máte – do tréningu môžete zapojiť súrodenca, rodiča a tí vynaliezaví aj akúkoľvek stenu alebo múr vonku.

Kto chce, cestu si nájde. A nezľakne sa ani tejto výzvy, pretože to nie je až také ľahké, ako sa na prvý pohľad zdá. Ako viesť loptu z miesta, v pohybe alebo pri jej vedení, sa treba dobre naučiť. A tiež poctivo trénovať.

Nacvič si prihrávku podľa najnovšieho online videotréningu. Hosťom videa je známy freestylista a detský tréner Peter „Hersty“ Herstek z CFT Academy.

Čo hovorí futbalová teória o prihrávaní lopty?

Pre prihrávku je dôležité správne a presné zasiahnutie lopty, vhodné a presné nasmerovanie a tiež použiť vhodnú silu podľa vzdialenosti, kam chcem loptu prihrať. Prihrávku vykonávame z miesta, v pohybe alebo po vedení lopty.

Rozlišujeme rôzne spôsoby prihrávky:

A. Prihrávku vnútornou stranou nohy používame na krátku a strednú vzdialenosť. Dôležitý je rozbeh, došliapnutie na úroveň lopty a úder do lopty. V okamihu úderu do lopty je noha spevnená.

B. Prihrávka priamym a vnútorným priehlavkom používame na strednú a dlhú vzdialenosť. Cieľom je rýchle prenesenie hry z jednej strany na druhú. Taktiež v okamihu úderu do lopty je priehlavok spevnený. Opornú nohu došľapujeme asi 20-30 cm vedľa lopty.

C. Prihrávku vonkajšou stranou nohy používame na rotované, prekvapivé prihrávky okolo protihráča. Je to podobná technika kopu ako pri prihrávke vnútornou stranou nohy iba v pred úderom do lopty vytáčame špičku nohy dovnútra. 

McDonald´s Cup v Teleráne na Markíze

Poď súťažiť

Do 5. mája 2021 sa môže každý mladý futbalista zapojiť do súťaže, ktorú vyhlásil McDonald’s CUP. Možno si o nej počul, keď si v piatok 16. apríla pozeral Teleráno na TV Markíza.

Ako znie súťažné zadanie?

Ukáž nám, ako sa vieš tešiť z gólu! Či už skáčeš ako Ronaldo alebo máš štýl ako Messi, vlož svoje foto alebo krátke video s víťazným gestom alebo zo svojho domáceho tréningu do komentára a vyhraj super poukážky v hodnote až 100 Eur.

Troch výhercov vyžrebuje patrón turnaja Robo Boženík.

A nezabudni dať like stránke McDonald’s CUP – Slovenská republika.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár