McDonald´s Cup videotréning 02: Pociťovanie lopty – Ball Mastery

pr 0

Aj vám chýba futbalový turnaj McDonald´s Cup, ktorý sa nemôže uskutočniť tak, ako po minulé roky? Potom určite oceníte online tréningy od McDonald´s Cup, ktoré deťom pomôžu zlepšovať kondíciu a techniku a pripravovať sa na budúci ročník turnaja aj v domácom prostredí.

Ďalším zo série krátkych tréningových videí od McDonald’s Cup, za ktorým odborne stojí Slovenský futbalový zväz, je zameraný na pociťovanie a kontrolu lopty.

Shutterstock

V tejto časti si malí futbalistu môžu spolu s Bonym preveriť, či majú svoju futbalovú loptu pod kontrolou. Jej ovládanie totiž nie je také jednoduché, ako sa môže na prvý pohľad zdať.

Aj doma – stačí na to malý priestor – sa môžu deti naučiť triky ako Bicykel, Tanček alebo Biliard. Cvičiť sa môže v ponožkách alebo v teniskách. Možno to nepôjde na prvýkrát – netreba sa vzdávať, ale skúšať znova a znova. Po online tréningu bude mať dieťa lepší prehľad o lopte a svojich nohách.

Trénujte a zlepšujte sa spolu s nami!

Ball Mastery je prax technických činností v obmedzenom priestore, ktorá  umožňuje dosiahnuť doslova stovky dotykov s loptou v krátkom čase. Základné pravidlo je: 1 hráč a 1 lopta. 

Je to vlastne opakovaná manipulácia s loptou rôznymi časťami svojho chodidla oboma nohami. Ovládanie lopty je základom rozvoja každého hráča / hráčky.

Čo sa sleduje pri Ball Mastery:

Cieľom je naučiť sa „tancovať“ s loptou, preto je potrebné tieto cvičenia zaradiť do vášho tréningu.

Pri tréningu základných technických zručnosti je nevyhnutne, aby hráč / hračka  trénoval oboma nohami.

Malý priestor podmieňuje hráča / hráčku mať kontrolu nad každým jedným dotykom lopty, aby zabránil jej strate.

Bez ohľadu nato, koľko máte rokov alebo na akej úrovni hráte futbal, nikdy nie je neskoro vylepšiť svoju techniku s loptou, pomocou týchto cvičení Vám pomôžeme zmeniť sa na lepšieho hráča / hráčku.

Nezabudnite sledovať jednotlivé kapitoly tréningov, prípadne YouTube kanál.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 4,50 z 5)
Loading...