Mc Donald CUP 2018-19 pozná víťazov, ktorí postupujú do celoslovenského kola

Marcela Beňová 0

Zohrané tímy zo školských lavíc a šikovní tréneri z učiteľských radov. To je McDonald CUP!

Mladí športovci z 945 základných škôl z celého Slovenska majú za sebou krajské kolá. 

Jedna z najväčších športových akcií na Slovensku, ktorú každoročne organizuje MŠWAŠ SR a Slovenský futbalový zväz.

McDonald Cup

Mnohí rodičia a športovci z celého Slovenska sú už zvedaví, s kým si zasúťažia v celoslovenskom kole.

V Bratislavskom kraji zahviezdili nováčikovia

Víťazom krajského kola v Bratislave sú tento rok nováčikovia. Pre Deutsche Schule na Palisádach bol titul nečakaným prekvapením.

Tréner tímu neskrýval nadšenie: „Decká predviedli výborný kolektívny výkon, vďaka ktorému to zvládli. Do Mc Donald Cupu sa zapájame tri roky, zatiaľ sme zbierali skúsenosti.“

Mladí športovci sa do Popradu na celoslovenské kolo už tešia, momentálne riešia otázku ako turnaj spojiť so školou v prírode, ktorá ich v tom čase čaká.

Krajského kola sa okrem Deutsche Schule zúčastnili aj ďalšie školy – Spojená škola Sv. Vincenta de Paul, Spojená základná škola a gymnázium Tilgnerova, ZŠ Pankúchova 4 a ZŠ a MŠ Hubeného.

K bratislavským školám sa pridali aj školáci zo ZŠ Mlynskej z Pezinka, ZŠ Jakubov z Jakubova a ZŠ Na bielenisku z Pezinka.

Rozhodcovia nezabudli oceniť ani najlepších hráčov turnaja. Najlepším brankárom sa stal Dominik Hamár zo Spojenej ZŠ a Gymnázia Tilgnerova. Cenu za najlepšieho strelca si odniesol hráč víťazného tímu Leo Hofstädter.

Hráčom turnaja sa stal Matej Krochmaľ zo ZŠ Mlynskej. Najlepšou hráčkou bratislavského krajského kola je Tamara Turlíková zo Spojenej školy Sv. Vincenta de Paul.

Prvými účastníkmi celoslovenského kola sa stal tím zo Senohradu
Súťažiace tímy v banskobystrickom kraji ukázali obrovskú húževnatosť.

Zo 114 prihlásených tímov sa do krajského kola dostalo iba šesť futbalových mužstiev: ZŠ Jánošovka z Čierneho Balogu, ZŠ J. Kollára z Banskej Štiavnice, ZŠ M.R. Štefánika, ZŠ a MŠ zo Senohradu a dve školy z Banskej Bystrice – ZŠ Golianova a ZŠ Radvanská.

Mc Donald CUP

Víťazmi turnaja sa je tím zo Senohradu, ktorý sa stal aj prvým postupujúcim družstvom do celoslovenského kola. Okrem postupu si futbalisti odniesli domov aj cenu za najlepšieho strelca, ktorú získal Timotej Dolinský.

Cenu za najlepšieho hráča a hráčku si odniesli Jakub Holek a Nela Štulajterová zo ZŠ Golianovej. Najlepším brankárom turnaja sa stal Filip Hanzlík zo ZŠ J. Kollára v Banskej Štiavnici.

Tréner Dolinský, ktorý tím pripravoval, je hrdý, že sa mu podarilo ukázať, že dobrý futbal sa dá hrať aj na malej dedine, nielen na väčších školách: „Deti šli do toho s pokorou,“ vyhlásil hrdo.

Za Košický kraj postupujú suverénni Michalovčania

Mužstvá z Košického kraja sa stretli v obľúbenom areáli, aby si školy medzi sebou zmerali sily. Víťazom sa stal tím zo ZŠ Okružnej v Michalovciach, ktorý vo finále s prehľadom porazil minuloročného víťaza, ZŠ Mládežnícku z Košíc.

Okrem toho si tím odniesol cenu za najlepšieho hráča, ktorú získal Jakub Koščo. ZŠ Mládežnícka okrem druhého miesta získala cenu pre najlepšieho strelca. Stal sa ním Šimon Piga, ktorému sa podarilo streliť až 13 gólov.

Cenu za najlepšiu hráčku si odniesla jeho spoluhráčka Alžbeta Pažítková, ktorá takto uspela už minulý rok. Tohtoročné krajské kolo malo v Košiciach bohaté zastúpenie, zasúťažiť  a nazbierať krásne zážitky prišli tímy z 12 základných škôl.

Mc Donald CUP

V Prešovskom kraji sa stretlo až 150 tímov

„Počet účastníkov rastie, podujatie tu naberá na popularite,“ skonštatoval organizátor podujatia Ladislav Dvorščák.

Priznal, že hneď na začiatku hráčov potrápilo počasie, našťastie aj vďaka ochote pána primátora a klubu zo Sabinova mohli hráči odohrať zápasy na umelom trávniku.

Víťazom sa nakoniec stali futbalisti zo ZŠ Lúčna z Vranova nad Topľou, ktorí svojich súperov porazili vo finálnom zápase 7:1.

Druhé miesto obsadili hráči zo ZŠ Československej armády, tretie miesto ZŠ B. Krpelca z Bardejova. Najlepšou hráčkou tímu sa stala Eliška Bodorová zo ZŠ Lúčnej z Vranova nad Topľou, ktorá pri rozhovore priznala, že jej vzorom je slovenský futbalista Marek Hamšík.

Veľké hviezdy sa však objavili aj na Mc Donald CUPe v Sabinove. Cenu za najlepšieho hráča si odniesol Marek Václavek zo Súkromnej ZŠ  z Levoče. Najlepším strelcom sa stal jeho spoluhráč Richard Masný.

Cenu za najlepšieho brankára získal  Tomáš Sabo zo ZŠ a MŠ V. Scherfela v Poprade.

Vynikajúci tím z minulého roku obhájil v Trenčianskom kraji svoje víťazstvo

Na krajskom kole v Trenčianskom kraji sa stretlo množstvo vynikajúcich tímov. Ani jeden však nestačil na minuločného víťaza – družstvo Základnej školy Novomestského v Trenčíne.

Mc Donald

Najlepšou hráčkou turnaja sa stala hráčka z víťazného tímu Ema Hankociová. Cenu pre najlepšieho hráča si odniesol Tobiáš Farkaš zo ZŠ sv. Gorazda v Bánovciach nad Bebravou.

Najlepším strelcom tímu sa stal Patrik Poliaček zo ZŠ Školskej v Nitrianskom Rudne. Cena pre najlepšieho brankára pripadla Danielovi Priekalovi zo ZŠ R. Jašíka v Partizánskom.

Organizátori turnaja sa tešia, že tímy si užili turnaj ako sa patrí, plný nadšenia, tvrdej práce, emócií a športových výkonov. Víťazstvo si nakoniec odnieslo mužstvo, ktoré obhájilo nielen titul, ale skutočnú zohratosť.

Víťazom Trnavského kraja je odvážny tím z Galanty

Hráči so ZŠ Štvrť SNP z Galanty sa stali víťazom Trnavského kraja. Podujatia sa zúčastnilo šesť základných škôl z Piešťan, Veľkého Medera, Suchej nad Parnou, Radošoviec, Galanty a Senice.

Finálny zápas proti sebe postavil ZŠ B. Bartóka s VJM z Veľkého Medera a ZŠ z Galanty, ktorá sa prvýkrát krajského kola zúčastnila. Celý športový turnaj sa niesol v dobrej nálade, čo ukázal aj záver turnaja, keď si nečakaní víťazi prešli po odmenu špeciálnym fúrikom a s úsmevom na tvári.

Do celoslovenského turnaja sa chystajú s nadšením a pripravení popracovať na svojej taktike.

McDonald

Základná škola z Galanty si odniesla okrem prvého miesta aj cenu pre najlepšieho strelca, ktorú získal Benjamín Takáč. Najlepším hráčom turnaja sa stal Adrián Mikula z Radošoviec.

Cenu za najlepšiu hráčku si z turnaja odniesla Kristína Dudášová zo ZŠ a MŠ J. Mudrocha zo Senice. Najlepším brankárom turnaja sa stal Lukáš Kováčič zo ZŠ a MŠ Suchá nad Parnou.

V Žilinskom kraji sa nevydarilo počasie, turnaj však dopadol nad očakávania

Aj keď to takmer vyzeralo tak, že sa turnaj bude sťahovať na umelý trávnik, pretože počasie hre neprialo, nakoniec si mladí športovci zahrali na ihrisku TJ Bystrička, ako organizátori plánovali. 

Záver turnaja sa niesol v dobrej nálade a hráč medzi sebou žartovali, že by sa malo súťažiť aj o cenu pre najzablatenejšieho hráča. Víťazom žilinského krajského kola sa nakoniec stali hráči zo ZŠ a MŠ na Hurbanovej v Martine. 

Druhé miesto získala ZŠ J. Matúšku v Dolnom Kubíne. Na treťom mieste skončila Katolícka ZŠ a MŠ A. Bernoláka v Martine.

Cenu pre najlepšieho brankára získal Marco Pavlovič, z víťaznej základnej školy. Najlepším hráčom turnaja sa stal Marek Fulla zo ZŠ a MŠ Lúčky v Ružomberku. Na turnaji excelovali aj dievčatá.

Cenu za najlepšiu hráčku si odniesla Aneta Ďurišová ZŠ M. Janošku z Liptovského Mikuláša. A na záver cena pre najlepšieho strelca, ktorú získal Gianluigi Barčík. 

Krajské kolo v Nitrianskom kraji bolo napínavé až do konca

Nitriansky kraj bol tento rok na futbalové tímy bohatý. Tento rok sa Mc Donald CUP prihlásilo 163 mužstiev a boj o prvé miesto bol napínavý až do konca. Finále krajského kola sa odohralo medzi ZŠ Nábrežnou v Nových Zámkoch a ZŠ v Tulipánovou v Nitre.

Tesné víťazstvo Nových Zámkov prinieslo v oboch tímoch množstvo emócii, sklamania ale aj radosti. Tréner víťaznej školy ocenil, ako oba tímy bojovali o víťazstvo: „Vo finále sa stretli vyrovnané tímy, bol to boj o každú loptu.“

Víťazstvo po dvoch rokoch na treťom mieste si tréner aj celý tím užívali. K prvému miestu sa pridala aj cena pre najlepšiu hráčku, ktorú si odniesla Ella Halienková. Cenu za najlepšieho hráča si odniesol Matej Rečný zo ZŠ Nábrežnej. 

Dôvod na radosť mala aj ZŠ a MŠ Školskej v Seliciach, najlepším strelcom sa stal ich športovec Lukáš Kuman. Cenu za najlepšieho brankára si tentokrát odniesla Zara Barbara Gogolová zo ZŠ Komenského v Nesvadoch.

Viac info na McDonaldsCUP.sk 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...
Author image

Marcela Beňová

Vášnivo rada píšem, inšpiráciu zbieram najmä doma. V tom mi pomáhajú moje dve malé slečny. Voľné chvíle trávim najradšej pri knihách, kvalitných filmoch a na dobrodružných výpravách s rodinou. Nikdy neodmietnem kávu a dobrý rozhovor.

články autora...

Pridaj komentár