Hráčom Chelse i Manchester United fandili aj malí slovenskí majstri McDonald´s Cupu

Lucia Kotyian 0

Malí futbalisti z Trenčína, zo ZŠ Novomeského, majú za sebou nezabudnuteľný víkendový výlet do Londýna. Vo finále futbalových majstrovstiev Slovenska, McDonald´s Cupe, získali zlatú medailu, majstrovský titul a k tomu aj atraktívnu hlavnú výhru, ktorou bol londýnsky futbalový víkend.

Trenčania sa stali majstrami Slovenska už po tretí raz v histórii turnaja, v 20. ročníku boli najlepším tímov spomedzi 948 prihlásených základných škôl z celého Slovenska.

ZŠ NOVOMESKÉHO TRENČÍN (zľava doprava): Daniel Žiška, Miroslav Karas (tréner), Nicolas Kopunec, Michael Srnánek, Lukáš Bojtin, Nicolas Haško, Matúš Galajda, Michal Vereš (asistent trénera), Timea Majanová, Vanessa Kyselová, Matiáš Švestka a Peter Beňadik

 

Naše decká na Premier League

Hlavným bodom programu leteckej hlavnej ceny bolo 9. kolo Premier League a účasť na zápase Chelse FC a Manchester United, ktorý sa odohral v sobotu, 20.10.2018, na londýnskom štadióne Stamford Bridge.

Desať najlepších slovenských hráčov sa rozdelilo do dvoch fanúšikovských táborov a naživo sledovali napínavú futbalovú drámu s remízovým výsledkom 2:2. Zažili naživo zimomriavky fanúšikov a neuveriteľnú atmosféru obrovského futbalového zápasu a štadiónu s kapacitou vyše 40 000 miest, ktorý fanúšikovia nazývajú aj „The Bridge“ a  je ôsmym najväčším v Premier League.

Vyskúšali si „byť VIP“

Na druhý deň výletu si malí cestovatelia pozreli Emirates Stadium, domovský štadión klubu Arsenal FC. Chvíľku si vyskúšali pocit byť celebritou na VIP terase a v Diamonod Clube. Porovnali šatne domácich a hostí, prešli na trávnik uličkou pre hráčov, vyskúšali miesta, kde sedia v šatni či na striedačke ich obľúbení hráči. Jednoducho potúlali sa takmer všetky zákutia štadiónu.  

foto: McDonald´s Cup Londyn_metro
foto: McDonald´s Cup Londyn_Arsenal

Neušiel im ani Londýn

Stihli sa odfotiť pred Buckinghamským palácom, sídlom britskej kráľovny Alžbety II.  Typickým dvojposchodovým turistickým autobusom  videli a navštívili Trafalgard Square, Big Ben, Parlament, a výhliadkového kolesa Londýnske oko (London Eye) s výškou 135 metrov, známy Tower Bridge či Towers of London niekdajšiu pevnosť a väzenie v jednom.

Zážitkom pre futbalovú skupinku bolo i londýnske metro. Pár hodín ešte strávili vo svetoznámom múzeu voskových figurín Madame Tussaud, kde sa odfotili so svojimi športovými, hereckými, hudobnými aj sci-fi idolmi. V pondelok síce unavení, no spokojní a šťastní nastúpili do lietadla domov a vrátili sa opäť do školských lavíc. 

foto: McDonald´s Cup Londyn Buckinghamský palác

 

Futbalový  turnaj  McDonald´s Cup 

sfúkol minulým školským rokom na pomyslenej torte 20 sviečok a pokračujem ďalším ročníkom. Turnaj každoročne vyhlasuje MŠVVaŠ SR a spoluorganizujú ho Slovenský futbalový zväz a generálny partner McDonald´s.

Patronát nad turnajom drží dlhé roky slovenská futbalová jednotka Marek Hamšík, hráč talianskeho klubu SSC Neapol a sedemnásobný Futbalista roka.

Systém turnaja je jednoduchý – jednotlivé školské futbalové družstvá postupujú od školských, kvalifikačných, okresných (niekde regionálnych) a krajských kôl až do celoslovenského finále. Osvedčilo sa povinné zapojenie dievčat do turnaja, na našich základných školách hrá futbal veľmi veľa šikovných hráčok

.„V McDonald´s veríme, že pohyb by mal byť nedeliteľnou súčasťou našich životov. Preto už 20 rokov organizujeme v spolupráci so Slovenským futbalovým zväzom a pod záštitou Ministerstva školstva najväčší futbalový turnaj žiakov a žiačok prvého stupňa základných škôl McDonald´s Cup. Čo sa v mladosti naučíš, v staroby ako by si našiel. Sme preto radi, že sa každý rok viac a viac dievčat a chlapcov stretáva na ihriskách, aby si užili radosť z pohybu, emócie zo streleného gólu, alebo pýchu z reprezentovania svojej školy. Prípadne i hlavnú výhru, na ktorej sme sa stretli z víťazmi jubilejného dvadsiateho ročníka v Londýne. Verím, že pre všetkých mladých víťazov z Trenčína bolo toto neobyčajné stretnutie s veľkým futbalom jedinečným zážitkom. Dúfam, že ich bude inšpirovať v ďalšom športovom snažení,“ uviedla Zuzana Svobodová zo spoločnosti McDonald´s, riaditeľka pre PR a komunikáciu v Českej a Slovenskej republike. 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár