Ako vybrať odrážadlo pre vašu ratolesť?

pr 3

Odrážadlá sú predchodcami bicyklov a dnes sú veľmi obľúbenou “hračkou” pre všetky deti, až kým sa nenaučia bicyklovať.

Ide o prvú vec, ktorú deti dokážu ovládať samé a vylepšujú si tak svoju schopnosť udržania stability, ktorú budú neskôr pri účení sa na bicykel potrebovať.

Na trhu je dostupných mnoho typov odrážadiel, preto môže byť napríklad v prípade prvého dieťaťa problém vybrať ten najvhodnejší. Prečítajte si, na čo prihliadať a uľahčite si výber.

Bezpečnosť a použité materiály

Tieto dve veci spolu pomerne úzko súvisia, nakoľko kvalita použitých materiálov priamo vplýva na bezpečnosť jazdy. Treba si preto dať pozor, či je všetko pevné, pôsobí odolne už na pohľad a hlavne by nemalo odrážadlo mať žiadne ostré hrany. Deti totiž často bývajú neopatrné alebo “oplašené” a takto môžete aspoň znížiť riziko toho, že si ublížia.

Detské odrážadlá podľa materiálov, z ktorých sú vyrobené, rozdeľujeme do troch najrozšírenejších kategórií – kovové, plastové a drevené.

Každé má samozrejme svoje špecifické atribúty, ktorým pri výbere prikladáme rôznu váhu.

Kovové odrážadlá patria medzi tie najkvalitnejšie a vďaka vysokej odolnosti vydržia aj pre druhé či tretie dieťa. To sa však môže odrážať na vyššej cene.

Lacnejšou alternatívou sú naopak plastové odrážadlá, ktoré majú navyše výhodu menšej váhy, teda jednoduchšej manipulácie, a najmä sú odolné voči nástrahám počasia. Drevené sú populárne najmä pre prírodný a tradičný materiál, ale aj preto, že sú vhodné i do interiérov.

S brzdami alebo bez?

Ak si pokladáte pred nákupom túto otázku, odpoveďou vám bude vek vášho dieťaťa. Pre deti mladšie ako tri roky sú brzdy viacmenej zbytočné. Jednak ich väčšinou ani nedokážu stlačiť a jednak intuitívne používajú na brzdenie nohy, vďaka čomu si lepšie udržia rovnováhu.

Odrážadlá s brzdou kúpte deťom, ktoré sú už trošku staršie. Budú ju potrebovať, pretože už majú viac sily a dokážu dosiahnuť vyššiu rýchlosť jazdy. Navyše používanie bŕzd sa im zíde, keď sa začnú učiť jazdiť na bicykli.

Nechajte však, aby si najprv vyskúšali, či dokážu brzdu stlačiť bez väčšej námahy a či poriadne na brzdu dočiahnu. Nech sa prikloníte akémukoľvek typu odrážadla, dbajte na to, aby bolo plne certifikované, aby bolo pre dieťa pohodlné.  Eliminujete tak riziko nepríjemných pádov a zranení.

Takéto kvalitné detské odrážadlá si môžete vybrať napríklad v obchode inSPORTline.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Komentáre k článku

  1. pre najmenšie deti su dobre plastove motorky a pre vačšie deti odražadka, ktore su ako male bicykliky , trebars niečo taketo

    cyklospeciality.sk/odrazadla/rascal-bikes/detske-odrazadlo-rascal-punk

  2. ten rascal od cyklospeciality mame aj my a je uplne peckovy ! zvazovali sme aj woom ale na rascale vyhral dizajn a to, ze ide o ceske odrazadlo

Pridaj komentár