Ako sa pripraviť na rodinný športový víkend

pr 1

Počasie je posledné dni až netradične pekné a každého aspoň trošku športového človeka to po práci priam ťahá do prírody. O deťoch, ktoré si ešte na mestský a uponáhľaný životný štýl ešte nestihli zvyknúť to platí dvojnásobne. Pracovné a rodinné povinnosti nám však príliš nedovoľujú výraznejšiu športovú aktivitu počas týždňa a tak nám zostáva športovať cez víkend.

A to je príležitosť vyraziť si za dobrodružstvom spolu s celou rodinou. Ako sa na to pripraviť?

Zvoľte si aktivitu

Často nastávajú prvé problémy a nezhody už pri plánovaní toho, čo vlastne budeme cez víkend robiť. Pôjdeme na bicykle alebo pešo? Odvezieme sa na nejaké pekné miesto autom a tam budeme pokračovať, alebo zostaneme v blízkosti domova?

Tu je dôležitý prijateľný kompromis, na ktorom sa zhodnú všetci. Určite poznáte, ako dokáže jeden nespokojný „člen“ výpravy pokaziť zážitok všetkým ostatným. Túto plánovaciu a niekedy aj diplomatickú fázu teda nezanedbajte – zvlášť, ak sa na výlet chystáte s dospievajúcimi deťmi.

Majte pripravený alternatívny plán

Náhle sa rozprší, dostanete defekt alebo nečakané otlaky, ktoré vám znemožnia pokračovať. Pamiatka, ktorú sa chystáte preskúmať bude uzavretá.. Takýchto a podobných prekážok sa vám do cesty môže postaviť veľa. Je preto dobré mať náhradný plán. Veď viete, keby niečo.

Ak sa napríklad chystáte na bicyklový víkend, je dobré mať v aute aj kolieskové korčule alebo turistické topánky a keď sa náhodou jednému z výpravy jeho bicykel pokazí, zábava predsa nemusí skončiť.

Nezabudnite na jedlo, pitie a doplnky

Nech už sa na víkendové športové dobrodružstvo vyberiete kamkoľvek, nezabudnite, že pri aktívnom športovaní potrebuje naše telo extra podporu. Okrem správnej stravy a dostatočného množstva tekutín je dobré zvážiť aj doplnenie dôležitých prvkov. Jedným z nich je aj magnézium. Je to minerál, ktorý má na naše telo veľa pozitívnych účinkov. Pomáha v boji proti svalovým kŕčom a je veľmi užitočný aj pri aktívnom športovaní. 

Ak siahnete po magnéziu, zvážte také, ktoré vďaka prirodzenému nosiču zvyšuje jeho efektívne vstrebávanie a nezaťažuje organizmus. Veľmi užitočným nosičom je kyselina orotová.

Jej asi najväčšou výhodou je, že je prirodzeného, biologického pôvodu. Nachádza sa totiž v zelenine, alebo aj v klostre a mlieku a naše telo si tak s ňou vie veľmi dobre poradiť.

Na trhu je viacero magnézií, ktoré si môžeme kúpiť v lekárňach. Jedným z nich je aj Magnerot® od nemeckej spoločnosti Wörwag Pharma. Je to zároveň jediné magnézium s dihydrátom magnéziumorotátu, teda s kyselinou orotovou. Dostanete ho v každej dobrej lekárni.

Magnerot® je liek na vnútorné použitie s obsahom dihydrátu magnéziumorotátu. Pred užitím lieku si pozorne prečítajte príbalovú informáciu a poraďte sa s lekárom alebo lekárnikom.  

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Komentáre k článku

  1. často chodim behat, s detmi sa bicyklujeme (maju novy detsky bicykel Rascal) a ked to čas dovoli a počasie tiež, chodime sa bicyklovat každy den

Pridaj komentár