30 vrážd detí za deň. Viete im pomôcť

Monika Sasaráková 0

Odhaduje sa, že 30 detí a adolescentov je každý deň v Brazílii zavraždených. Viac ako jedno z troch úmrtí adolescentov v krajine je zapríčinených vraždou, zatiaľ čo v rámci celkovej populácie má vražda na svedomí jedno úmrtie z dvadsiatich.

Pre najviac ohrozené deti v Brazílii nie je násilie a vykorisťovanie ničím nezvyčajným. Veľké športové udalosti môžu vystaviť tieto deti zvýšenému riziku ukrutností vrátane sexuálneho zneužívania a detskej práce.

Foto: Ingimage.com

UNICEF rozbehol celosvetovú športovú iniciatívu, ktorá má zapojiť ľudí do jeho činnosti na ochranu detí. Športoví nadšenci na celom svete sa môžu zadarmo stať súčasťou olympijskej a paraolympijskej iniciatívy tak, že sa prihlásia do Tímu UNICEF – Rozhýbte sa pre deti.

Dar vo výške 5 Brazílskych realov je uvoľnený zakaždým, keď účastníci absolvujú 5 km peši alebo na vozíku.

Používatelia môžu zbierať body aj prostredníctvom iných aktivít vrátane vyplnenia kvízu na stránke Tímu UNICEF. Účastník s najvyšším počtom bodov vyhrá možnosť vidieť prácu UNICEF priamo v Brazílii (medzinárodná cesta nie je zahrnutá).

„Chceme, aby každý so športovým duchom sa rozhýbal pre deti a tým pomohol vyzbierať potrebné zdroje pre prácu UNICEF v Brazílii a pre tie najohrozenejšie deti na svete,“ povedal Gary Stahl, predstaviteľ UNICEF v Brazílii.

Foto: Unicef

Aby UNICEF pomohol predísť a reagovať na násilie páchané na deťoch počas olympijských a paraolympijských hier, spustil aj novú verziu Proteja Brasil.

Ide o aplikáciu, ktorá umožňuje svedkom aj obetiam nahlásiť autoritám násilie, zneužitie a vykorisťovanie. Oznámenia o čase, mieste a okolnostiach môžu byť vyplnené online a anonymne.

„Násilie, zneužívanie, diskriminácia a vykorisťovanie sú krutou realitou pre príliš veľa detí,“ povedal Stahl. „Proteja Brasil dáva každému možnosť osobne zakročiť, pomôcť reagovať na porušenia práv detí a prispieť k tomu, aby sa im dostala pomoc, ktorú tak zúfalo potrebujú.“

Viac informácií na: www.teamunicef.org

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár