Melónový šalát s mozzarellou

Andrea Gregorová 0

Chcete pre svoju rodinu pripraviť svieže, myseľ a telo nezaťažujúce jedlo? Vyskúšajte recept, ktorý skvelo kombinuje lokálne a sezónne suroviny so štipkou exotiky.

Nezabudnite na tú najlepšiu prílohu – podomácky pripravený chlebík. 

foto: Palma

 

 

Melónový šalát s mozzarellou

Príprava: 15 min / 4 porcie / bezlepkový/ vegetariánsky

Suroviny:

  • 1 melón gália (žltý)
  • 1 melón Guadeloupe (oranžový)
  • 200 g mozzarelly
  • 100 g rukoly
  • 50 g čerstvej mäty
  • 3 PL oleja (Raciol s bazalkou)
  • Soľ, čierne korenie, trochu čili korenia

Postup:

Melóny ošúpte, nakrájajte na mesiačiky a mozzarellu nakrájate na kolieska. Rukolu zmiešajte s lístkami mäty a mierne zalejte olejom. Na tanier poukladajte najprv kúsky melónu, potom mozzarellu, šalát, opäť melón, mozzarrelu a na záver šalát. Všetko ešte jemne osoľte a okoreňte a zakvapkajte olejom. 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár