Kráľovnami jesene sú tekvice

Monika Kóňová 0

Vďaka jemnej, sladkej, ľahko orechovej chuti z nej pripravíte celý rad delikátnych pokrmov.  Od krémových polievok, omáčok, marmelád až po samostatné grilované pokrmy. Použiť ju môžete ako chutnú zdravú prílohu, ako prísadu zapekaných jedál či rizota. 

My sme pre vás pripravili chutnú polievku z pečenej tekvice, ktorá nie len zasýti, ale aj zahreje.

foto: Palma

 

Polievka z pečenej tekvice

Príprava: 10 min Pečenie: 40 min  4 porcie

Suroviny:

  • 1 kg tekvice hokaido
  • 3 PL oleja Raciol výberový s chilli, paradajkou a bazalkou
  • soľ, korenie
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 50 g tekvicových semiačok
  • žerucha na podávanie

Postup:

Tekvicu ošúpte, zbavte vnútra a nakrájajte na približne rovnaké kúsky. Dajte na plech, pokvapkajte olejom, osoľte a okoreňte. Pečte vo vyhriatej rúre na 200 stupňov približne 30 minút, záleží podľa veľkosti tekvice. Tekvica musí byť  úplne mäkká a mierne skaramelizovaná.

Upečenú tekvicu dajte do hrnca aj s výpekom, zalejte vývarom a mierne zohrejte. Potom polievku rozmixujte mixérom do hladka a nechajte prevrieť. Ak by bola polievka príliš hustá dolejte ešte vodu.

Na suchej panvici opečte tekvicové semiačka a posypte nimi polievku. Podávajte s čerstvou žeruchou a niečím chrumkavým. Buď opečenou slaninkou alebo slanými tyčinkami.

Foto: Palma, www.sLaskouPreRodinu.sk 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár