Čo takto zamilovať si špenát?

Anna Veselá 0

Čo nám väčšinou napadne, keď sa povie špenát? Pepek Námorník a školská jedáleň? Potom sa natíska podotázka: a prežili sme to bez ujmy a odporu k tejto zelenine, ktorú nám roky servírovali iba rozvarenú na odpudivo zelenú kašu?

„Daj si, je to zdravé,“ sme počúvali práve pri špenáte (zdravé = odporné). Alebo „daj si, má to veľa železa.“ Obľúbený hoax, ktorý vznikol, keď sa nejaký vedec pomýlil o desatinnú čiarku, ale to už bol len detail, ktorý nikoho nezaujímal.

Ale keďže sme už medzičasom povyrástli z detských rozprávok, možno je chvíľa, aby sme sa do špenátu zamilovali na druhý pohľad. Lebo špenát, to nie je len ten rozvarený prívarok. Špenát, to môže byť aj toto.

Omeleta so špenátom a syrom

Shutterstock

Panini so špenátom, cibuľou a syrom

Shutterstock

Šampiňóny zapekané so špenátom a čilli

Shutterstock

Špenátovo-brokolicová polievka s parmezánom, modrým syrom a krutónmi

Shutterstock

Slaný koláč so špenátom a syrom feta

Shutterstock

Losos so spareným špenátom

Shutterstock

Zapekaný špenát so syrom

Shutterstock

Špenátové placky

Shutterstock

Smoothie špenát, banán, kiwi a citrón

Shutterstock

Tagliatelle so špenátom a hríbmi

Shutterstock

Špenátové rizoto

Shutterstock

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...
Author image

Anna Veselá

články autora...

Pridaj komentár