Paradajkové čatní s višňami

Marta Turóciová 1

Doba prípravy: asi 40 minút

Na paradajkovo višňové čatní potrebujete (7 kusov pohárov po 300 ml)

Prísady: 

  • 400 g višní
  • 300 g cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 červená feferónka
  • 250 ml balzamikového octu
  • 1 plechovka lúpaných paradajok (400 g), krájaných na kúsky
  • 140 g paradajkového pretlaku
  • 4 PL posekanej petržlenovej vňate
  • ½ KL soli
  • ½ KL čierneho korenia
  • 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker

Príprava:

  Višne umyjeme, odkôstkujeme a odvážime. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na kocky. Feferónku očistíme a nakrájame na veľmi drobné kocky.

  Višne, cibuľu, cesnak, feferónku, ocot, paradajky, paradajkový pretlak, petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie dobre premiešame v hrnci s Extra želírovacím cukrom. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a varíme 5 minút, pričom občas premiešame.

  Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve prevareného čatní. Pokiaľ je po vychladnutí nedostatočne tuhé, vmiešame doň 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

  Ihneď naplníme až po okraj do pripravených pohárov. Zavrieme viečkom, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Pozor! Feferónka je silne pálivá, preto je pri jej spracovaní vhodné použiť gumené rukavice.

TIP: Čatní chutí výborne so všetkými druhmi mäsa.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Komentáre k článku

  1. Ahojte – ja som zvolila pasírované paradajky od podravky – kvôli lepšej a výraznejšej chuti. Celkovo mám radšej viac paradajkovú chuť tak som si trošku recept „dotvorila“. Ale skvelé, k mäsu je to výborné. Vďaka za recept pani Marta. 🙂

Pridaj komentár