Úžasná šošovicová polievka s hríbmi a paradajkami

Slávka Habrmannová / food blogerka 0

Potrebujeme: 

  • asi 2 lyžice hladkej múky,
  • 3 lyžice repkového oleja,
  • malú kávovú lyžičku červenej mletej papriky,
  • malú cibuľu,
  • 300 g šošovice,
  • 100 g sušených hríbov,
  • soľ, 5 guľôčok jalovca, 1 bobkový list, 3 guľôčky nového korenia, mletú rascu – asi pol lyžičky,
  • 3 ks zemiakov,
  • 200 g  paradajok lúpaných – krájaných,
  • cesnak (2 ks), tymián.
ingimage

Postup:

Urobíme zápražku, a to tak, že pražíme múku na oleji do zlatista a tesne pred koncom pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a červenú mletú papriku.

Zalejeme vodou (asi 3 dcl) a v tom varíme namočenú šošovicu a tiež hríby, rovnako tak namočené podľa návodu a dobre premyté.

Varíme tiež so všetkými koreniami aj tymiánom. Krátko pred dovarením doložíme zemiaky, nakrájané na kocky, keď budú hotové, ešte pridáme paradajky a cesnak, ktorý nám všetko krásne prevonia.

Chuť paradajok a šošovice jednoducho potrebuje na doladenie cesnak. Ak ho nechcete až tak výrazný, ešte chvíľu polievku povarte. 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár