Super ľahké šampiňónové gule v paradajkovej omáčke

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Potrebujeme:

  • 500 g šampiňónov,
  • 200 g krupice,
  • 3 rožky (necháme zoschnúť),
  • 100 ml mlieka,
  • veľkú cibuľu,
  • 3 lyžičky oleja,
  • 500 ml paradajkového pretlaku,
  • 20 g hladkej múky,
  • štipka masla, petržlenovú vňať, soľ, čierne korenie,
foto: ingImage

Postup:

Na troche oleja pražíme cibuľu nakrájanú na kocky, pridáme šampiňóny, tiež na drobnejšie nakrájané, osolíme, okoreníme.

Čierne korenie je dôležité k chuti šampiňónov. A ešte viac im pomôže aj trochu masla.

Keď máme mierne podusené šampiňóny, zmes necháme vychladnúť. Pridáme krupicu a namočené rožky v mlieku, vymiešame na hustú hmotu. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a vytvarujeme gule, ktoré vyvaríme vo vode.

Na troche oleja opražíme múku, ktorú riedime paradajkovým pretlakom, môžete aj vývarom, ktorý nám ostal po varení šampiňónových gúľ.

Dochutíme soľou a korením. Len pozor, ak nechcete omáčku príliš riedku, tak vývaru nedajte veľa.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár