Maďarské kura s naozaj chutnou omáčkou

Slávka Habrmannová / food blogerka 0

Potrebujeme: 

  • jedno celé kura naporciované alebo len stehná a kĺbiky aj s kožou (asi 1,5 kg),
  • 1 zelenú papriku,
  • 1 strednú cibuľu,
  • 100 g anglickej slaniny,
  • 3 lyžice repkového oleja,
  • soľ, čierne korenie, lyžičku červenej mletej papriky, pol lyžičky oregana,
  • 200 g  paradajok lúpaných – krájaných,
  • 250 g kyslej smotany.
ingimage

Postup:

Cibuľu, slaninu a zelenú papriku opražíme na oleji, pridáme červenú mletú papriku a kura, osolíme, okoreníme, zalejeme trochou vody, aby sa mäso mohlo dusiť a podusíme ho do mäkka.

Mäso vyberieme, šťavu následne treba nechať dobre vyredukovať, aby sme nemuseli zahusťovať múkou.

Pridáme smotanu, paradajky a oregano na záver a ešte prevaríme. Oregano je veľmi dôležité.

Tento recept sa hodí podávať s domácimi haluškami alebo drobnejšími cestovinami.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár