Jahody na postieľke s maslovou posýpkou

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Potrebujeme:

  • 500 g jahôd (môžu byť aj mrazené),
  • 4 croissanty,
  • 1 konzervu kondenzovaného mlieka,
  • 110 g  pšeničnej hladkej múky,
  • 1 lyžičku prášku do pečiva,
  • 75 g masla,
  • 75 g hnedého cukru,
  • 1 vanilkový cukor,
  • 100 g mandlí/lieskových orieškov
Foto: Ingimage.com

Postup:

Croissanty si prekrojíme, na ne naukladáme jahody a pooblievame kondenzovaným mliekom. To sme si predtým uvarili vo vode v ešte neotvorenej konzerve 2 hodiny.

Posýpku si pripravíme z ostatného, a to tak, že vymiešame maslo s cukrom a vanilkovým cukrom.

Pridáme múku a prášok do pečiva. Dôkladne premiešame. Dáme na jahody, na to ešte nasekané mandle alebo oriešky.

Pečieme na 200 stupňoch Celzia asi 15 – 20 minút, kým sa všetko spolu pripečie a krásne prevonia.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár