Anglické koláčiky ako super pochutina

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Potrebujeme:

  • vajec za pol šálky,
  • K-Classic pšeničnej hladkej múky za pol šálky,
  • mlieka za pol šálky,
  • trochu soli, repkový olej
  • (Všetky ingrediencie sú dostupné v obchodnom reťazci Kaufland)
Foto: Ingimage.com

Postup:

Princíp týchto koláčikov spočíva v tom, že všetkého dáme rovnaké množstvo a zmiešame, osolíme. Vznikne nám tekuté cesto, ktoré nalejeme do foriem na muffiny s trochou oleja.

Naplníme asi 1 cm pod okraj. Dobré je dať formu predohriať do trúby. Pečieme prudko na 220 stupňoch Celzia.

Koláčiky rýchlo vybehnú, a keď sú krásne ružové, vyberáme, tvrá to asi 10 minút.

Podávame ako prílohu k hlavnému jedlu, ale úžasné sú aj ako pochutina, napr. na Silvestra, ak ich naplníme plnkou z údeného lososa, makrely alebo šunky či syra.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

články autora...

Pridaj komentár