Netrápte sa vymýšľaním. Skúste uvariť, čo chladnička dala

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Niekedy sa stáva, že v rámci hektických dní nestihneme nakúpiť, no jesť treba aj tak. Skôr, ako začnete panikáriť a rozhodnete sa zobrať deti niekam do fastfoodu, otvorte chladničku. 

Možno práve zistíte, že máte všetko potrebné na rýchlu, výživnú a ľahkú večeru. O to viac oceníte fakt, že využijete suroviny, ktoré chladnička dala… 

shutterstock

Super zdravý a jednoduchý špenátový nákyp

Potrebujeme:

  • K- Classic špenátové listy – 200 g,
  • 1 vajce, 250 g krabích tyčiniek,
  • 1 menšie staršie pečivo,
  • 1 dcl kuracieho vývaru alebo mlieka,
  • muškátový oriešok, kurkumu, soľ, čierne korenie,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 50 g smotanovej/jogurtovej nátierky alebo krémového syra.

Postup: Pečivo si natrháme na menšie kúsky a namočíme ich do vývaru alebo mlieka. Záleží, čo máte po ruke.

Špenát nahrubo nasekáme, krabie tyčinky (pokojne tie zamrazené) nakrájame na menšie kúsky.

Pečivo dobre vyžmýkame a premiešame so špenátom a krabími tyčinkami. Pridáme nátierku, vajce, nastrúhaný cesnak; dochutíme soľou, čiernym korením, štipkou muškátového orieška a kurkumou.

Odporúčam pridať túto menej tradičnú prísadu k špenátu, chutí to skvelo. Zmes dobre premiešame a preložíme do hranatej nádoby, pečieme vo vodnom kúpeli asi 30 minút na 200 stupňoch. Treba kontrolovať špajdlou.

Náš tip: Tento recept je čarovný tím, že ho môžete obmieňať podľa toho, čo práve nájdete v chladničke; napr. pokojne k špenátu namiesto krabích tyčiniek pridajte varené vajíčka alebo šunku na kocky, prípadne mleté mäso, pokiaľ vám nejaké vystalo z varenia z predošlého dňa. Skrátka, čo chladnička dala…

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár