Rumový tart

recept 0

K sviatkom a k príjemným stretnutiam v rodine či s priateľmi patrí už tradične aj výnimočný dezert.  Chcelo by to niečo výnimočné? Jedinečnú rumovú chuť mu dodá klasický Tuzemský Um.  

Ingrediencie

  • 200g lineckého cesta 
  • 150g mletých orechov 
  • 1 PL džemu 
  • 0,5 dcl Klasik Tuzemského Umu
  • 200g gaštanového pyré 
  • 2 PL jemného tvarohu 
  • 4 vajcia 
  • 4 PL práškového cukru

Postup prípravy

1.  Linecké cesto vyvaľkáme, preložíme do formy, prikryjeme alobalom, na ktorý nasypeme ryžu, aby sa nevydulo,  a dáme na 15-20 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

2.   V miske pripravíme plnku zmiešaním 150g mletých orechov, 1 polievkovej lyžice džemu a 0,5 dcl rumu. Na upečené cesto natrieme pripravenú plnku. Následne pripravíme druhú plnku z 200g gaštanového pyré a 2 polievkových lyžíc tvarohu a natrieme na orechovú vrstvu. 

3.   Potom si pripravíme sneh. Najprv oddelíme bielka od žĺtkov zo 4 vajíčok a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu zašľaháme 4,5 lyžice práškového cukru, aby vznikla pevná  hmota. Pripravenú hmotu naplníme do cukrárskeho vrecka a postupne vytvárame na vrchu gaštanovej vrstvy ozdobné čiapočky.

4.   Zapečieme v trúbe na 15 minút na 150 stupňoch do zlatista.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár