Proteínový krémeš

Pavlínka Pavlíková 0

Ideme vám spraviť chuť na krémeš. Že kopec šľahačky a tuku nie je vaša šálka kávy? Skúsme to inak. Proteínovo.

(V závere aj videopostupom) 

 

Korpus

  • 7 PL pomleté ovsené vločky
  • 2 PL špaldová múka 
  • 1 dcl mlieka 
  • 1 bal Puding proteínový kakao Dr. Oetker
  •  trošku kokosového oleja

Ingrediencie na korpus spolu vymiešame  a nalejeme do tortovnice.  Pečieme 20-25 minút.

 

Plnka źltý krém 

  • 2 vajíčka 
  • 3 dcl mlieka
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 1 bal. Proteín puding Vanilka Dr. Oetker

Vajíčka si rozdelíme na žĺtky a bielky.  Mlieko nalejeme do hrnca, pridáme žĺtky, kryštálový cukor a Protein puding vanilka Dr.Oetker. Uvaríme hustý puding.

Bielky vyšľaháme s 1 vanilkovým cukrom na tuhý sneh. Do ešte horúceho pudingu primiešame sneh z bielkov. Krém nanesieme na upečený korpus a necháme vychladnúť.

Proteínový biely krém (namiesto šľahačky)

  • 250g jemný polotučný tvaroh 
  • 250g ricotta 
  • sladidlo podľa chuti 
  • Pasta vanilková Dr. Oetker

Všetky tieto dobré veci spolu vymiešame na hladký krém a navrstvíme ho na stuhnutý žltý krém. A šupneme to na noc, alebo aspoň pár hodín do chladničky.

Ozdobiť napríklad roztopenou čokoládou, alebo čímkoľvek vám napadne – je dovolené:)

A ak to chcete vidieť radšej v našom videu, tak ste tu správne :

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (3 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...
Author image

Pavlínka Pavlíková

Rok života som strávila v Nemecku. Momentálne študujem vedu o vzdelávaní so zemeraním na psychologicko-pedagogické poradenstvo vo Viedni. Zaujímam sa o históriu, digitálne a environmentálne témy.

články autora...

Pridaj komentár